Nordens førende
Bedste behandlingsmetoder
Udført over 25.000 behandlinger
Artikel

Behandling af åreknuder 

august 28, 2019

Åreknuder eller karsprængninger er noget både mænd og kvinder i forskellig alder og med forskellig kropsform kan blive ramt af. Mange tror at åreknuder er noget man først kan få når man bliver ældre men realiteten er at åreknuder opstår ved et for højt tryk i venerne og kan derfor ramme i alle aldre. Almindeligvis får man dog åreknuder når man er mellem 30-40 år. Men selv unge teenager lider af åreknuder. Da åreknuder opstår grundet højt tryk i venerne er det frem for alt almindeligt at de fremtræder på benene.

Åreknuder i sig selv er ikke farlige hvis de ikke gør ondt, ændrer form, farve eller bliver ømme. Hvis det er tilfældet bør man få dem undersøgt således at der ikke opstår følgesymptomer. Det er derfor mest almindeligt at man vælger at behandle åreknuder  af kosmetiske grunde. En behandling kan i nogle tilfælde fuldstændigt fjerne åreknuderne eller i hvert fald udjævne områdene og behandlingen kan derfor være af stor betydning for dem der lider af synlige og grimme åreknuder.

Skånsomme metoder til fjernelse af åreknuder

Mange års forskning i behandlingsteknikker til at fjerne åreknuder har resulteret i en udvikling af en række skånsomme metoder. De forskellige behandlingsmetoder udføres på en klinik hvor de uønskede åreknuder fjernes. Udvalget af disse behandlingsformer og forskningen indenfor området er stadigvæk under rivende udvikling. På nuværende tidspunkt er det frem for alt fire forskellige behandlingsmetoder man kan vælge mellem for at få fjernet åreknuder skånsomt.

Skånsomme behandlinger ved fjernelse af åreknuder:

  • Lim
  • Skum
  • Laser
  • Radiofrekvens

Behandling med laser eller radiofrekvens

Laser er en populær behandlingsmetode der er blevet brugt siden 1998. Ved hjælp af lysbølger behandles åreknuderne så de bliver mindre synlige eller fuldstændigt fjernes. En anden lignende metode der bruges er radiofrekvens hvor venerne lukkes ved hjælp af varme. Radiofrekvens er også en skånsom og hurtig behandlingsmetode.

Behandling med lim

Behandling med er lim er en meget effektiv metode hvor man sprøjter en biologisk og naturlig lim ind i venerne som derved lukker. Behandlingen tager som regel kun op til 30 min at udføre. Det kan dog variere alt afhængig af hvor på kroppen åreknuderne sidder og hvor store de er.

Behandling med skum

Skumbehandling er den behandling der er blevet brugt i længst tid. Siden 60’erne har denne metode blevet brugt flittigt på klinikker  rundt omkring i landet. Ved at sprøjte skum ind i venerne kan de lukkes således at de ikke længere kan ses eller buler ud.

VNUS ClosureFast – en effektiv behandlingsmetode

Udøver behandlinger som  lim, skum og laser findes der yderligere en behandling som er almindelig at bruge. Denne kaldes for VNUS ClosureFast og regnes som den mest effektive metode til fjernelse af åreknuder. Metoden indbefatter dog et større indgreb og flere omkostninger da behandlingen inkluderer flere trin og desuden kræver lokalbedøvelse. Omkostningerne for behandlingen kan variere mellem 12 000 – 28 000 alt afhængig af om du vil have fjernet åreknuder på et eller begge ben og hvor stort indgrebet er.

Hvorfor vælge at behandle åreknuder

De fleste åreknuder er som sagt ikke farlige og gør ikke ondt. Men hvis man er ked af sine åreknuder og gemmer dem væk så er det trods alt måske tid til en behandling? Hvorfor skal du gå rundt og have det dårligt over noget så naturligt og almindeligt som åreknuder når du kan få dem fjernet hurtigt, simpelt og skånsomt. Ved hjælp af skånsomme metoder som lim, laser og skum kan du blive behandlet uden lokalbedøvelse og med et umiddelbart synligt resultat. Metoderne er udviklede for at du hurtigt skal komme dig, have mindre smerter og få en hurtig behandling der tager mindre end en halv time.

Lider du av dina åderbråck eller har ont, kontakta ditt Landsting då de kan bekosta en behandling på kliniken om du har svåra symptom. De kommer att handlägga ditt ärende och om de beslutar att en behandling är nödvändig kan du besöka kliniken för en kostnadsfri behandling. Rådfråga även våra expertläkare för en bedömning om vilken behandlingsmetod som passar dig bäst.

Der er ikke nogen bør føle sig usikker eller hæmmet grundet åreknuder. En hurtig behandling på klinikken kan give din selvtillid et boost og give dig lyst til at bruge dine shorts eller kjoler igen og ikke længere føle dig begrænset af åreknuder.Jørgen Nørby Jørgen Nørby er speciallæge i karkirurgi og én af Danmarks mest erfarne åreknudekirurger. Jørgen har i en årrække været overlæge og ansvarlig for behandlingen af åreknuder ved OUH Svendborg Sygehus i Veneklinikken i Nyborg. Før dette var Jørgen fra 2002-2005 specialeansvarlig overlæge ved Veneklinikken i Frederikshavn. Jørgen er uddannet læge fra Odense Universitet i 1988 og opnåede speciallæge anerkendelse i 1999.