Nordens førende
Bedste behandlingsmetoder
Udført 25.000+ behandlinger
Artikel

Behandling af åreknuder 

28.august, 2019

Åreknuder og karsprængninger er noget både mænd og kvinder kan blive ramt af uafhængigt af alder og kropstype. Mange tror, at åreknuder er noget, man først kan få, når man bliver ældre, men realiteten er, at åreknuder opstår ved et for højt tryk i venerne og kan derfor ramme i alle aldre. Almindeligvis får man dog åreknuder, når man er mellem 30-40 år. Men selv unge teenagere lider af åreknuder. Da åreknuder opstår grundet højt tryk i venerne, er det frem for alt almindeligt, at de ofte fremtræder på benene.

Åreknuder i sig selv er ikke farlige, hvis de ikke gør ondt, ændrer form, farve eller bliver ømme. Hvis det er tilfældet, bør man få dem undersøgt således, at der ikke opstår følgesymptomer. Det er derfor mest almindeligt, at man vælger at behandle åreknuder af kosmetiske grunde. En behandling kan i nogle tilfælde fuldstændigt fjerne åreknuderne eller i hvert fald minimere områderne med åreknuder, og behandlingen kan derfor være af stor betydning for dem, der lider af synlige og grimme åreknuder.

Skånsomme metoder til fjernelse af åreknuder

Mange års forskning i behandlingsteknikker til fjernelse af åreknuder har resulteret i en udvikling af en række skånsomme og effektive metoder. De forskellige behandlingsmetoder udføres på en klinik, hvor de uønskede åreknuder fjernes. Udvalget af disse behandlingsformer, og forskningen indenfor området, er stadigvæk under rivende udvikling. På nuværende tidspunkt er det frem for alt fire forskellige behandlingsmetoder, man kan vælge mellem for at få fjernet åreknuder skånsomt.

Skånsomme behandlinger ved fjernelse af åreknuder:

  • Lim
  • Skum
  • Laser
  • Radiofrekvens

Behandling med laser eller radiofrekvens

Laser er en populær behandlingsmetode, der er blevet brugt siden 1998. Ved hjælp af lysbølger behandles åreknuderne, så de bliver mindre synlige eller fuldstændigt fjernet. En anden lignende metode der bruges, er radiofrekvens, hvor venerne lukkes ved hjælp af varme. Radiofrekvens er også en skånsom og hurtig behandlingsmetode.

Behandling med lim

Behandling af åreknuder med lim er en meget effektiv metode, hvor man sprøjter en biologisk og naturlig lim ind i venerne, som derved lukker. Behandlingen tager som regel kun ca. 30 min at udføre. Det kan dog variere alt afhængig af, hvor på kroppen åreknuderne sidder, og hvor store de er.

Behandling med skum

Skumbehandling er den behandling, der er blevet brugt i længst tid. Siden 1960’erne er denne metode blevet brugt flittigt på klinikker rundt omkring i landet. Ved at sprøjte skum ind i venerne kan de lukkes således, at de ikke længere kan ses eller buler ud.

VNUS ClosureFast – en effektiv behandlingsmetode

Udøver behandlinger som lim, skum og laser findes der yderligere en behandling, som er almindelig at bruge. Denne kaldes for VNUS ClosureFast og regnes som den mest effektive metode til fjernelse af åreknuder. Metoden indbefatter dog et større indgreb og har større omkostninger, da behandlingen inkluderer flere trin og desuden kræver lokalbedøvelse. Omkostningerne for behandlingen kan variere mellem ca. 10 000 – 26 000 kr alt afhængig af behandlingstypens omfang og om du vil have fjernet åreknuder på et eller begge ben.

Hvorfor vælge at behandle åreknuder

De fleste åreknuder er som sagt ikke farlige og gør ikke ondt. Men hvis man er ked af sine åreknuder og gemmer dem væk, så er det trods alt måske tid til en behandling? Hvorfor skal du gå rundt og have det dårligt over noget så naturligt og almindeligt som åreknuder når du kan få dem fjernet hurtigt, simpelt og skånsomt. Ved hjælp af skånsomme metoder som lim, laser og skum kan du blive behandlet uden lokalbedøvelse og med et umiddelbart synligt resultat. Metoderne er udviklede for, at du hurtigt skal komme dig, have mindre smerter og få en hurtig behandling, der tager mindre end en halv time.

Der er ikke nogen, som bør føle sig usikker eller hæmmet grundet åreknuder. En hurtig behandling på klinikken kan give din selvtillid et boost, give dig lyst til at bruge dine shorts eller kjoler igen og forbedre din livskvalitet så du ikke længere føler dig begrænset af åreknuder.

Behandling af åreknuder Martin Lawaetz Martin Lawaetz er en af Nordens førende specialister inden for moderne åreknudebehandlinger og uddannet karkirurg på Karkirurgisk afdeling på Rigshospitalet i Danmark. Han har mere end 15 års erfaring med behandling af åreknuder med de mest moderne og skånsomme metoder. Martin har været en del af den førende forskning indenfor åreknudebehandling, publiceret i internationale anerkendte tidsskrifter, og har været med til at indføre moderne åreknudebehandling i Danmark. Martin har også indgående erfaring med behandling af komplekse åreknuder ved brug af en speciel kombination af de moderne, minimalt invasive metoder. En fremgansmåde han har udviklet gennem mange års erfaring, og som vi kalder “The nordic treatment protocol for advanced varicose veins”.