Nordens førende
Bedste behandlingsmetoder
Udført 25.000+ behandlinger
Artikel

Fjernelse af karsprængninger

10.februar, 2022

Hvordan fjernes karsprængninger, og er karsprængninger det samme som åreknuder? I artiklen vil vi beskrive lidt forskelligt omkring karsprængninger, hvorfor det opstår, hvem der får det samt hvordan karsprængninger fjernes.

Forskel på karsprængninger og åreknuder

Mange tror, at karsprængninger og åreknuder er det samme, men det er ikke tilfældet. Karsprængninger er små bristede blodkar, som ligger helt yderligt på huden. Karsprængninger minder om et net af blårøde blodkar, der breder sig på benet. Karsprængninger kan forårsage kosmetisk gene, er helt ufarligt og vil ikke medføre nogen form for smerter. I modsætning til åreknuder, vil disse ofte medføre fysiske, milde smerter, og åreknuder syner meget større og tydeligere på huden end karsprængninger

Hvor på kroppen får man karsprængninger?

Karsprængninger opstår, når der kommer små bristninger på blodkarrene. Dette vil ofte opstå, hvor trykket er stort, hvilket det er i benene. Karsprængninger er arveligt, og dette er den hyppigste grund til, at man får karsprængninger. 

Karsprængninger

Bør man få fjernet sine karsprængninger?

Karsprængninger forværres over tid, så får man det ikke behandlet, vil karsprængningerne brede sig og udvikles, hvilket kan medføre mere gene. Har man derfor karsprængninger, er det en god ide at få fjernet sine karsprængninger inden tilstanden forværres yderligere.

Fjernelse af karsprængninger – behandlingsmetoder

Ønsker man at få fjernet sine karsprængninger er det en god ide at kontakte en klinik, som er specialiserede i fjernelse af karsprængninger. Den mest anvendte metode til fjernelse af karsprængninger er sklerosering, også kaldet skleroterapi eller mikrosklerosering.

Sklerosering til fjernelse af karsprængninger

Ved en behandling med sklerosering sprøjtes et lægemiddel ind i de små, bristede blodkar. Dette får blodkarret til at lukkes, således at blodet løber en anden vej, og karsprængningerne forsvinder. Det er en effektiv metode til fjernelse af karsprængninger, og det kræver ofte 2-4 behandlinger inden karsprængningerne er forsvundet helt.

Sklerosering er en effektiv, skånsam og moderne metode til fjernelse af karsprængninger, og giver et flot resultat.

Pris for at fjerne karsprængninger

Prisen for at få fjernet sine karsprængninger varierer alt efter, hvor stort et område, der skal behandles. Ved en forundersøgelse kan karkirurgen vurdere, hvor mange behandlinger der anbefales, og hvad den endelige pris for at få fjernet sine karsprængninger dermed bliver.

5 spørgsmål omkring fjernelse af karsprængninger

Kan man selv fjerne karsprængninger?

Har man karsprængninger, kræver det behandling af en specialist, som ved, hvordan man behandler med enten sklerosering eller laser.

Kan man få tilskud til fjernelse af karsprængninger?

Det er ikke normalt at få dækket en karsprængningsbehandling af det offentlige, da en karsprængningsbehandling er en kosmetisk behandling.

Kan man fjerne karsprængninger i ansigtet?

Ja. Karsprængninger i ansigtet fjernes ved hjælp af laserbehandling. Karsprængninger i ansigtet opstår primært på grund af sollys.

Er karsprængninger farlige?

Nej. Karsprængninger er helt ufarlige men medfører ofte store, kosmetiske gener.

Hvordan undgår man karsprængninger?

Karsprængninger opstår primært på grund af arv, og er man arveligt disponeret, kan man ikke undgå at få karsprængninger på et tidspunkt i livet. Man kan tage forskellige forholdsregler for at minimere risikoen for karsprængninger, så som at undgå rygning og holde sig sund og aktiv.Martin Lawaetz Martin Lawaetz er en af Nordens førende specialister inden for moderne åreknudebehandlinger og uddannet karkirurg på Karkirurgisk afdeling på Rigshospitalet i Danmark. Han har mere end 15 års erfaring med behandling af åreknuder med de mest moderne og skånsomme metoder. Martin har været en del af den førende forskning indenfor åreknudebehandling, publiceret i internationale anerkendte tidsskrifter, og har været med til at indføre moderne åreknudebehandling i Danmark. Martin har også indgående erfaring med behandling af komplekse åreknuder ved brug af en speciel kombination af de moderne, minimalt invasive metoder. En fremgansmåde han har udviklet gennem mange års erfaring, og som vi kalder “The nordic treatment protocol for advanced varicose veins”.