Nordens førende
Bedste behandlingsmetoder
Udført over 25.000 behandlinger
Artikel

Bristede blodkar

8.februar, 2022

Bristede blodkar kan minde om et net af årer, der spreder sig på huden. De bristede blodkar er ofte blårøde i farven, og mange finder dem uskønne og en kosmetisk gene. Hvorfor bristede blodkar opstår samt, hvor let det er at få det fjernet vil blive beskrevet i artikelen.

Synlige blodkar, som brister – hvorfor kommer de?

Bristede blodkar ses hos rigtig mange mennesker, og det er helt normalt at have bristede blodkar og helt ufarligt. Der findes forskellige årsager til, hvorfor bristede blodkar opstår, og den primære årsag er arv. Er man genetisk disponeret for at få bristede blodkar, vil de med sikkerhed komme på et tidspunkt i livet, og man kan ikke forhindre det. 

Bristede blodkar kommer, når trykket på venerne er stort, og veneklapperne derfor ikke kan holde tæt. Dette forøgede tryk medfører, at de synlige blodkar brister og skaber det, man i daglig tale kalder for karsprængninger. 

Bristede blodkar på benen – behandlingsmetoder

Bristede blodkar på benene er, som tidligere nævnt, helt ufarligt, og der findes gode behandlingsmetoder til at fjerne de bristede blodkar på benene. 

Mange af de personer, som har bristede blodkar på benene, synes de er til stor kosmetisk gene og kan i sidste ende medføre begrænsninger i hverdagen. Derfor vælger rigtig mange at få fjernet de bristede blodkar, hvilket kan gøres med moderne metoder.

Laserbehandling til at fjerne bristede blodkar

Laserbehandling er en skånsom metode og anvendes ofte til mindre områder med bristede blodkar eller ved bristede blodkar i ansigtet. Bristede blodkar i ansigtet opstår primært på grund af sollys. 

Skleroterapi til behandling af bristede blodkar

Skleroterapi også kaldet sklerosering bruges til at fjerne bristede blodkar på benene. Skleroterapi er meget effektivt, og metoden indbefatter, at et lægemiddel injiceres i de syge vener, hvorefter venen lukkes og de bristede blodkar forsvinder.Martin Lawaetz Martin Lawaetz er en af Nordens førende specialister inden for moderne åreknudebehandlinger. Martin Lawaetz er kirurg på karkirurgisk afdeling på Rigshospitalet i København. I de sidste syv år har han været en del af den førende forskning inden for moderne åreknudebehandlinger, som er publiceret i anerkendte, internationale tidsskrifter.