Nordens førende
Bedste behandlingsmetoder
Udført 25.000+ behandlinger
Artikel

Billeder af karsprængninger

1.marts, 2022

Karsprængninger minder mest af alt om et spindelvævslignende mønster i blårøde farver, som spredes på benene. Karsprængninger opstår meget tit på lårene, og karsprængninger kan også forekomme i forbindelse med åreknuder. Karsprængninger kan se meget forskelligt ud, og her i artiklen vil vi vise forskellige billeder af forskellige typer af karsprængninger. 

Hvor kan karsprængninger komme

Karsprængninger udvikles hvor trykket på venerne er stort. Derfor ses karsprængninger meget tit på benene og særligt på lårene. Karsprængninger opstår på grund af bristninger i blodårerne, forårsaget af forskellige ting. Dette kan eksempelvis være dårlige veneklapper, der ikke længere kan holde tæt, så der derfor opstår tilbageløb, som medfører et forhøjet tryk i venerne. 

Dårlige veneklapper er arvelig og rammer ca hver tredje voksen og dette påvirker også forekomsten af karsprængninger, hvilket derfor vil ses hos rigtig mange mennesker. 

Som tidligere beskrevet ligner karsprængninger et net af årer, som breder sig hen ad benet. Karsprængninger er blårøde i farven og syner forskelligt fra person til person.

Neden for vil vi vise billeder af karsprængninger, som sidder på benene.

Disse billeder viser med al tydelighed, hvor forskellige karsprængninger kan være, at karsprængningerne kan opstå forskellige steder på kroppen samt variere i både farve og størrelse i større eller mindre grad.

På nogle af billederne med karsprængninger fremgår tydelige områder med store karsprængninger mens på andre karsprængningsbilleder ses mere fine, små linjer med karsprængninger.

Hvornår skal karsprængninger behandles?

Det er utrolig individuelt, hvor generende den enkelte person synes, at karsprængninger er. Har man meget store områder med karsprængninger, kan det være en stor kosmetisk gene og i nogle tilfælde ende med at påvirke en meget i hverdagen, så man eksempelvis ikke vil vise sig i korte bukser. Er man meget ked af at have karsprængninger, kan det derfor være værd at overveje at få sine karsprængninger behandlet.

Behandling af karsprængninger

Karsprængninger på benene behandles med skleroterapi og karsprængninger i ansigtet behandles med laser.

Hos Dansk Venecenter fjernes karsprængninger med sklerosering, og behandlingerne udføres af certificerede og kompetente sygeplejersker eller karkirurger.Martin Lawaetz Martin Lawaetz er en af Nordens førende specialister inden for moderne åreknudebehandlinger og uddannet karkirurg på Karkirurgisk afdeling på Rigshospitalet i Danmark. Han har mere end 15 års erfaring med behandling af åreknuder med de mest moderne og skånsomme metoder. Martin har været en del af den førende forskning indenfor åreknudebehandling, publiceret i internationale anerkendte tidsskrifter, og har været med til at indføre moderne åreknudebehandling i Danmark. Martin har også indgående erfaring med behandling af komplekse åreknuder ved brug af en speciel kombination af de moderne, minimalt invasive metoder. En fremgansmåde han har udviklet gennem mange års erfaring, og som vi kalder “The nordic treatment protocol for advanced varicose veins”.