Nordens førende
Bedste behandlingsmetoder
Udført over 25.000 behandlinger
Karsprængninger
Behandling af karsprængninger

Karsprængninger ses ofte som trådlignende blodårer, der ligger helt overfladisk i huden. De forekommer ofte som blå eller lilla misfarvninger, men de forårsager imidlertid ingen forhøjning eller buler i huden, som åreknuder gør.

Mange mennesker oplever, at blodkarrene på benene bliver mere fremtrædende i takt med, at man bliver ældre. Karsprængninger forsvinder ikke af sig selv, men har altså lige som åreknuder en tendens til at forværres med alderen. Åreknuder og karsprængninger er i høj grad genetisk betinget, men som det også gælder for åreknuder øges risikoen for karsprængninger ved hormonelle ubalancer.

For de fleste mennesker er karsprængninger en rent kosmetisk gene, der let kan fjernes. De kan som regel ikke mærkes, men der er dog også nogle mennesker, der oplever forskellige grader af ubehag og smerter i forbindelse med de fremtrædende kar. Karsprængninger vil ligeledes ofte komme igen, hvis der under karsprængningerne er underliggende åreknuder. Når karsprængninger forekommer i sammenhæng med åreknuder, kan det dog være vigtigt at undersøge, at venen ikke skjuler et alvorligt problem.

Hvordan behandles karsprængninger?

Karsprængninger er normalt ukomplicerede og behandles bedst med såkaldte mikroinjektioner, også kaldet mikrosklerosering. Der injiceres et lægemiddel direkte i de ødelagte kar ved hjælp af en meget tynd nål. Dette får karet til at lukke, og normalt forsvinder karsprængningen efter et par uger. Injektionerne foretages af en certificeret specialistsygeplejerske.

Før
Efter
Vi kan hjælpe dig af med åreknuder og karsprængninger. Kontakt os i dag.
eller ring44 22 50 70