Nordens førende
Bedste behandlingsmetoder
Udført 25.000+ behandlinger
Karsprængninger

Behandling af karsprængninger

Karsprængninger ses ofte som trådlignende blodårer, der ligger helt overfladisk i huden. De forekommer ofte som blå eller lilla misfarvninger, men de forårsager imidlertid ingen forhøjning eller buler i huden, som åreknuder gør.

Mange mennesker oplever, at blodkarrene på benene bliver mere fremtrædende i takt med, at man bliver ældre. Karsprængninger forsvinder ikke af sig selv, men har lige som åreknuder en tendens til at forværres med alderen. Åreknuder og karsprængninger er i høj grad genetisk betinget, men som det også gælder for åreknuder øges risikoen for karsprængninger ved hormonelle ubalancer.

For de fleste mennesker er karsprængninger en rent kosmetisk gene, der let kan fjernes. Hvis der er underliggende åreknuder i relation til karsprængningerne, er det en god ide at få disse undersøgt og behandlet inden en behandling for karsprængninger, da risikoen for at de kommer hurtigt igen ellers er større.

Hvordan behandles karsprængninger?

Karsprængninger på benene behandles bedst med såkaldte mikroinjektioner, også kaldet mikrosklerosering. Ved mikrosklerosering injiceres et lægemiddel direkte i de små årer ved hjælp af en meget tynd nål. Dette får blodkarrene til at lukke og trække sig sammen. Kroppen vil derefter fjerne dem med tiden.

Normalvis forsvinder karsprængningerne efter et par uger, og det kræver ofte 1-3 behandlinger, afhængigt af størrelsen på karsprængningerne, for at opnå et tilfredsstillende resultat. Injektionsbehandlingerne foretages af en specialuddannet sygeplejerske.

Retikulære vener

I nogle tilfælde er årene lidt større og kaldes retikulære vener. For optimal behandling af disse anvendes som regel en lidt højere koncentration af injektionsvæsken, ligesom lægen også kan vurdere at der skal anvendes ultralyd til at identificere de underliggende vener som er årsag. Behandling af retikulære vener foregår oftest hos lægen.

Vil du gerne vide meget mere om karsprængninger, så læs vores artikel ‘Fakta om karsprængninger og behandling af karsprængninger’.

Før
Efter
Vi kan hjælpe dig af med åreknuder og karsprængninger. Kontakt os i dag.
eller ring44 22 50 70