Nordens førende
Bedste behandlingsmetoder
Udført 25.000+ behandlinger
Artikel

At fjerne åreknuder

4.februar, 2022

Åreknuder er snoede og tykke vener, der er synlige på kroppen. Åreknuder forekommer meget ofte på underbenet, hvor trykket på venerne er størst. Åreknuder er isoleret set ikke farligt, men bliver de ikke behandlet, kan de medføre andre sygdomme af mere alvorlig karakter. 

Åreknuder udvikles over tid og gennem hele livet, så har man først fået åreknuder, er det en god ide, at åreknuderne fjernes inden de udvikler sig yderligere og medfører store gener og helbredsmæssige problemer.

Hvad er åreknuder?

Åreknuder opstår, når veneklapperne ikke kan holde tæt. Veneklapperne skal sørge for, at blodet løber i en retning, og hvis veneklapperne er defekte, opstår der tilbageløb. Dette resulterer i, at blodet hobes op i venerne, trykket forøges og der kommer åreknuder. 

Åreknuder

Åreknuder kan medføre både fysiske smerter og psykiske problemer, og åreknuder udvikler sig over tid, hvor tilstanden gradvis forværres. 

Hvordan åreknuder fjernes

Har man åreknuder, er det en god ide at undersøge muligheden for at få dem fjernet. Der findes forskellige behandlingsmetoder til at fjerne åreknuder, som giver et flot og holdbart resultat.

Fjern åreknuder med laser

En af de nyeste behandlingsmetoder til at fjerne åreknuder er laserbehandling. Det er en effektiv og meget skånsom metode til at fjerne åreknuderne, og der er kort rekonvalescens. 

Når åreknuderne fjernes med laser, får patienter først lokalbedøvelse i den syge vene, hvor åreknuderne sidder. Herefter føres laseren ind i den syge vene, lyset fra laseren får åreknuden til at trække sig sammen, og herefter vil åreknuden forsvinde. Laserbehandling til fjernelse af åreknuder anvendes på Dansk Venecenter, og det giver et meget tilfredsstillende resultat og er minimalt invasivt for patienten. Derfor vælger mange, som har problemer med åreknuder, at få fjernet åreknuder med laser.

Pris for at få fjernet åreknuder

Har man åreknuder skal man først til en forundersøgelse, hvor en kirurg vil vurdere, hvilken behandlingstype, der egner sig bedst til at fjerne åreknuderne, og som vil give det bedste resultat. Herefter bookes man ind til selve åreknudebehandlingen.

I Danmark har man mulighed for at få sin åreknudebehandling dækket af det offentlige, og hvis man ikke kan få tilbudt en tid til behandling inden for 30 dage, kan man benytte sig af det udvidedede frie sygehusvalg. Dette betyder, at man frit kan vælge at blive behandlet på en privat klinik, som tilbyder åreknudebehandling. Dansk Venecenter har aftale med Regionerne, hvorfor man kan vælge at få fjernet sine åreknuder hos os, og få det dækket af det offentlige.

Der er også den mulighed, at man kan få fjernet sine åreknuder hos os, hvor behandlingen dækkes af sundhedsforsikringen. Rigtig mange danskere har en sundhedsforsikring gennem deres arbejde, og Dansk Venecenter samarbejder med de fleste forsikringsselskaber i Danmark.

Man kan også komme til behandling og få fjernet åreknuder som privatbetaler. Herved undgår man ventetider, og man kommer direkte til os og behøver ikke henvisning fra egen læge.Martin Lawaetz Martin Lawaetz er en af Nordens førende specialister inden for moderne åreknudebehandlinger og uddannet karkirurg på Karkirurgisk afdeling på Rigshospitalet i Danmark. Han har mere end 15 års erfaring med behandling af åreknuder med de mest moderne og skånsomme metoder. Martin har været en del af den førende forskning indenfor åreknudebehandling, publiceret i internationale anerkendte tidsskrifter, og har været med til at indføre moderne åreknudebehandling i Danmark. Martin har også indgående erfaring med behandling af komplekse åreknuder ved brug af en speciel kombination af de moderne, minimalt invasive metoder. En fremgansmåde han har udviklet gennem mange års erfaring, og som vi kalder “The nordic treatment protocol for advanced varicose veins”.