Nordens førende
Bedste behandlingsmetoder
Udført over 25.000 behandlinger
Artikel

At fjerne åreknuder

4.februar, 2022

Åreknuder er snoede og tykke vener, der er synlige på kroppen. Åreknuder forekommer meget ofte på underbenet, hvor trykket på venerne er størst. Åreknuder er isoleret set ikke farligt, men bliver de ikke behandlet, kan de medføre andre sygdomme af mere alvorlig karakter. 

Åreknuder udvikles over tid og gennem hele livet, så har man først fået åreknuder, er det en god ide, at åreknuderne fjernes inden de udvikler sig yderligere og medfører store gener og helbredsmæssige problemer.

Vad er åreknuder?

Åreknuder opstår, når veneklapperne ikke kan holde tæt. Veneklapperne skal sørge for, at blodet løber i en retning, og hvis veneklapperne er defekte, opstår der tilbageløb. Dette resulterer i, at blodet hobes op i venerne, trykket forøges og der kommer åreknuder. 

Åreknuder

Åreknuder kan medføre både fysiske smerter og psykiske problemer, og åreknuder udvikler sig over tid, hvor tilstanden gradvis forværres. 

Hvordan åreknuder fjernes

Har man åreknuder, er det en god ide at undersøge muligheden for at få dem fjernet. Der findes forskellige behandlingsmetoder til at fjerne åreknuder, som giver et flot og holdbart resultat.

Fjern åreknuder med laser

En af de nyeste behandlingsmetoder til at fjerne åreknuder er laserbehandling. Det er en effektiv og meget skånsom metode til at fjerne åreknuderne, og der er kort rekonvalescens. 

Når åreknuderne fjernes med laser, får patienter først lokalbedøvelse i den syge vene, hvor åreknuderne sidder. Herefter føres laseren ind i den syge vene, lyset fra laseren får åreknuden til at trække sig sammen, og herefter vil åreknuden forsvinde. Laserbehandling til fjernelse af åreknuder anvendes på Dansk Venecenter, og det giver et meget tilfredsstillende resultat og er minimalt invasivt for patienten. Derfor vælger mange, som har problemer med åreknuder, at få fjernet åreknuder med laser.

Pris for at få fjernet åreknuder

Har man åreknuder skal man først til en forundersøgelse, hvor en kirurg vil vurdere, hvilken behandlingstype, der egner sig bedst til at fjerne åreknuderne, og som vil give det bedste resultat. Herefter bookes man ind til selve åreknudebehandlingen. Hvis åreknuderne giver fysiske smerter og er et stort problem for en, kan man blive henvist til behandling på hospitalet, og man skal derfor ikke selv betale for det.Martin Lawaetz Martin Lawaetz er en af Nordens førende specialister inden for moderne åreknudebehandlinger. Martin Lawaetz er kirurg på karkirurgisk afdeling på Rigshospitalet i København. I de sidste syv år har han været en del af den førende forskning inden for moderne åreknudebehandlinger, som er publiceret i anerkendte, internationale tidsskrifter.