Pr. 1. Marts 2021 er patientrettighederne til hurtig udredning og behandling genindført. Det betyder, at du som patient igen har mulighed for frit at vælge Dansk Venecenter, når du skal behandles.

COVID-19 forholdsregler hos Dansk Venecenter
- Læs mere

Dansk Venecenter er meget opmærksomme på den aktuelle situation og forholder sig løbende til myndighedernes anbefalinger.

Brug af mundbind er påkrævet ved ophold i klinikken.

Pårørende bedes blive hjemme. Efter anbefaling fra Styrelsen for Patientsikkerhed henstilles der til at der ikke medbringes pårørende, medmindre ledsagelse er strengt nødvendigt.

Hvis du har symptomer på Covid-19 (hoste, ondt i halsen eller feber) skal du ved behov telefonisk kontakte egen lægen og må først komme til Dansk Venecenter, når infektion med Covid-19 (Coronavirus) er afkræftet.

Opdateret: 10.11 2020
Luk
Nordens førende
Bedste behandlingsmetoder
Udført over 25.000 behandlinger
Artikel

Retningslinjer ved henholdsvis trombektomi og dyb venetrombose

15.september, 2019

Trombektomi

Trombektomi er den proces, hvor en blodprop fjernes fra et blodkar. Trombektomi er en anerkendt og velundersøgt metode til vellykkede behandlinger af blodpropper i hjernen – også kaldet hjerneinfarkt eller blodprop.

Målet med en trombektomi er så hurtigt som muligt at skabe en ny kanal til blodet i hjernen for at kunne begrænse skaden af blodproppen. Tiden fra blodproppen indtræffer til at der bliver sat ind er afgørende for at opnå et positivt behandlingsresultat.

Dyb venetrombose

Dybe venetromboser påvirker cirka to procent af befolkningen om året. Dybe venetromposer forekommer især i forbindelse med operationer, sengeliggende i en længere periode, på grund af sygdom eller graviditet. Andre risikofaktorer er rygning, høj alder, tidligere blodpropper, dehydrering, overvægt med flere. Der findes også en stærk arveligt komponent i risikoen for dyb venetrombose.

Dyb venetrombose skyldes en skade på blodkarets væg, langsommere blodgennemstrømning eller koagulering. Den største risiko ved en dyb venetrombose er at proppen løsner sig og føres videre til lungerne, som kan være meget farligt, selv livstruende.

Bør patienten medicinere mod trombose ved åreknudebehandling

Når det kommer til åreknuder nævnes dyb venetrombose ofte som en af de største risici. Når det kommer til medicin mod dannelse af blodpropper i behandlingen af åreknuder anbefales det ikke, da blodpropper ofte sidder længere ned i benet end åreknuder gør.Martin Lawaetz Martin Lawaetz er en af Nordens førende specialister inden for moderne åreknudebehandlinger. Martin Lawaetz er kirurg på karkirurgisk afdeling på Rigshospitalet i København. I de sidste syv år har han været en del af den førende forskning inden for moderne åreknudebehandlinger, som er publiceret i anerkendte, internationale tidsskrifter.