//Førende specialister indenfor åreknudebehandling

Kontakt os nu på tlf. 44 22 50 70

Ultralydsvejledt skumbehandling

En sikker og relativt nem behandlingsform af åreknuder er ultralydsvejledt skumbehandling. På trods af det milde indgreb, har behandlingen vist sig at være særdeles effektiv. Skumbehandling er derfor en internationalt udbredt metode, da venerne i ca. 80% af tilfældene stadig vil være lukkede tre år efter behandlingen. I de tilfælde hvor åreknuderne opstår igen kan gentagne behandlinger være nødvendig. 

En af fordelene ved skumbehandlingen er, at det er en hurtigt overstået og mild behandlingsform, der hverken forårsager smerte eller kræver efterfølgende sygemelding. Det er dog ikke alle åreknuder, der egner sig til at blive behandlet med skum. Da metoden er meget blid anvendes den hovedsagelig til patienter, der tidligere er blevet opereret for åreknuder, og hvor yderligere behandling kan være risikabelt. Ultralydsvejledt skumbehandling er desuden særlig godt at anvende på overfladiske åreknuder eller hvis det af forskellige årsager ikke er muligt at lave laser.

Det er dog videnskabeligt bevist, at det ikke er så effektivt som laser eller radiofrekvens, men skumbehandling er et godt alternativ, hvis det af forskellige årsager ikke er muligt at anvende de øvrige behandlingsmetoder. Sammenlignet med de andre behandlingsformer tager det altså ofte længere tid at opnå et optimalt resultat med skumbehandling. 

Hvordan foretages en skumbehandling 

Ved hjælp af ultralyd injiceres et stof i form af skum i de blodårer, der har forårsaget åreknuderne, hvorefter de lukker. Skummet forsvinder efter et par minutter og udskilles efterfølgende af kroppen.

Skumbehandling er lidt billigere end laser, men anvendes ikke på de store vener, da det er videnskabeligt bevist, at det ikke giver så gode resultater som ved anvendelse af andre metoder. 

Umiddelbart efter skumbehandlingen fjernes de synlige åreknuder med et mikrosnit, som ikke vil kunne ses efter. 

Kort fortalt er skumbehandling: 

  • Særligt velegnet til patienter der tidligere er blevet behandlet for åreknuder

• Behandling, der udføres ved hjælp af ultralyd

• Skum der injiceres i de defekter årer, som får dem til at trække sig sammen

  • Ofte kombineret med flebektomier, hvor de synlige åreknuder fjernes med mikrosnit
SYMPTOMER

 

Åreknuder mærkes mest når man står op. Der kan være smerter, tyngdefornemmelse, kløe eller der kan komme væskeansamling omkring anklerne.

Læs mere

FORUNDERSØGELSE

For at kunne foretage en korrekt og individuel behandling af åreknuderne er det nødvendigt at have et indgående kendskab til venernes anatomi…

Læs mere

BEHANDLING

Åreknuder kan behandles med operation, ultralydsvejledt skum, indvendig laser, Vnus Closure, eller en kombination heraf…

Læs mere

HYPPIGT STILLEDE SPØRGSMÅL

Der er mange spørgsmål i forbindelse med større og mindre indgreb. få blandt andet svaret på: Er der gener efter operationen?, Hjælper behandlingen? og Kommer åreknuderne tilbage?

Læs mere

EFTER OPERATIONEN

Ved operationens afslutning får man en støtteforbinding som skal sidde i 2 dage. Herefter kan man fjerne den og tage brusebad…

Læs mere

Kontakt

TELEFON: +45 4422 5070
E-mail: info@venecenter.dk
Åbningstider: Alle hverdage 9.00-16.00

Kontakt os nu
Ring nu 44 22 50 70