//Førende specialister indenfor åreknudebehandling

Kontakt os nu på tlf. 44 22 50 70

Operation

Operation med stripping er den bedst dokumenterede behandling af åreknuder.

Operation for åreknuder foregår i reglen ambulant og bedst i lokalbedøvelse. Lokalbedøvelse er den mest skånsomme form for bedøvelse og alle åreknuder kan behandles i lokalbedøvelse, hvis man anvender den rigtige teknik. Det bløder bl.a. mindre når operationen foregår i lokalbedøvelse og derved bliver de forbigående blå mærker mindre. Mange undersøgelser tyder på, at lokalbedøvelse mindsker behovet for sygemelding sammenlignet med operation i fuld narkose. Før operationen, kan man godt få smertestillende og beroligende medicin, så man “døser” undervejs.

Bedøvelsen lægges meget præcist med hjælp af ultralyd, hvorved selve operationen bliver smertefri.

Operationen går ud på at fjerne samtlige vener med defekte klapper, samtidig med at man fjerner alle synlige åreknuder. Selve operationen varer ca. 45 min.

Der vil ofte blive lagt et ca. 4 cm langt snit i lysken. Dette snit lukkes med indvendige tråde og efterlader ikke ar. Hovedparten af åreknuderne fjernes derefter gennem multiple, 1,5 mm store “mikrosnit” der ikke behøver at sys og heller ikke efterlader ar.

Hvis den store overfladiske vene på låret (magna) er defekt, er det mest hensigtsmæssigt at trække den ud fra lysken til knæet. Det holder bedst og giver mindre risiko for, at åreknuderne kommer igen. Stripping anvendes således på karkirurgiske specialafdelinger over hele verden. Venen kan også fjernes med Vnus Closure, laser eller skum gennem en kanyle (se nedenfor)

Af og til er venen på bagsiden af benet (parva) involveret i åreknuderne, og i disse tilfælde vil man lægge et ca. 3 cm langt snit i knæhasen. Også denne vene kan fjernes med Vnus Closure, laser eller skum. Operation i knæhasen kræver særlig karkirurgisk erfaring, og foretages rutinemæssigt hos Dansk Venecenter.

SYMPTOMER

 

Åreknuder mærkes mest når man står op. Der kan være smerter, tyngdefornemmelse, kløe eller der kan komme væskeansamling omkring anklerne.

Læs mere

FORUNDERSØGELSE

For at kunne foretage en korrekt og individuel behandling af åreknuderne er det nødvendigt at have et indgående kendskab til venernes anatomi…

Læs mere

BEHANDLING

Åreknuder kan behandles med operation, ultralydsvejledt skum, indvendig laser, Vnus Closure, eller en kombination heraf…

Læs mere

HYPPIGT STILLEDE SPØRGSMÅL

Der er mange spørgsmål i forbindelse med større og mindre indgreb. få blandt andet svaret på: Er der gener efter operationen?, Hjælper behandlingen? og Kommer åreknuderne tilbage?

Læs mere

EFTER OPERATIONEN

Ved operationens afslutning får man en støtteforbinding som skal sidde i 2 dage. Herefter kan man fjerne den og tage brusebad…

Læs mere

Kontakt

TELEFON: +45 4422 5070
E-mail: info@venecenter.dk
Åbningstider: Alle hverdage 9.00-16.00

Kontakt os nu
Ring nu 44 22 50 70