Nordens førende
Bedste behandlingsmetoder
Udført 25.000+ behandlinger
Artikel

Karsprængningsbehandling

4.februar, 2022

Karsprængninger er små bristninger på venerne, og denne tilstand er helt ufarlig. Karsprængninger alene medfører ingen fysiske smerter, i modsætning til åreknuder, men karsprængninger kan være en stor kosmetisk gene og kan i værste tilfælde være med til at forringe livskvaliteten. Derfor kan det være en god ide at overveje en karsprængningsbehandling, som behandles med meget skånsomme metoder. 

Hvad er karsprængninger?

I kroppen har vi vener, og i venerne sidder veneklapper, som sørger for, at blodet løber opad mod hjertet i én retning. Med alderen vil disse veneklapper slides ligesom resten af kroppen slides. Når denne tilstand opstår, bliver trykket i venerne for stort, da blodet hobes op, og dette kan medføre bristninger, såkaldte karsprængninger. Karsprængninger er ikke det samme som åreknuder, men de er ofte beslægtet. Det vil sige, at har man åreknuder, kan der godt forekomme karsprængninger i samme område. 

Karsprængninger opstår meget ofte på benene, hvor trykket på venerne er størst, men karsprængninger kan også opstå i ansigtet, da solens stråler kan have en negativ effekt på karsprængninger. 

Hvordan behandles karsprængninger?

Har man karsprængninger, der ikke bliver behandlet, kan man opleve, at tilstanden vil forværres med årene. Man kan opleve at få karsprængninger flere steder på kroppen, og at de karsprængninger man måtte have, vil brede sig ud på et større område. 

Der findes forskellige metoder til behandling af karsprængninger.

Karsprængningsbehandling med sklerosering

En af de mest effektive metoder til behandling af karsprængninger er sklerosering, også kaldet skumbehandling. Ved behandling af karsprængninger med sklerosering sprøjtes et lægemiddel ind i venen, hvor karsprængningen sidder. Dette får blodkarret til at lukkes og karsprængningerne forsvinder. 

Karsprængningsbehandling med laser

En anden metode til behandling af karsprængninger er laserbehandling. Denne metode anvendes ofte til mindre karsprængninger og til mindre områder med karsprængninger, der skal behandles. Laserlyset får blodkarrene til at lukke sig, og herefter forsvinder de. 

Pris for en karsprængningsbehandling

Første skridt til en karsprængningsbehandling er en forundersøgelse. Ved forundersøgelsen laver karkirurgen en klinisk vurdering samt en ultralydsundersøgelse. Herefter vurderer karkirurgen den rette behandling af karsprængningerne, og hvad der vil give det mest tilfredsstillende resultat. Det er også ved en forundersøgelse, at man får en konkret pris på karsprængningsbehandlingen, og det kræver ofte flere karsprængningsbehandlinger før karsprængningerne er forsvundet. Martin Lawaetz Martin Lawaetz er en af Nordens førende specialister inden for moderne åreknudebehandlinger og uddannet karkirurg på Karkirurgisk afdeling på Rigshospitalet i Danmark. Han har mere end 15 års erfaring med behandling af åreknuder med de mest moderne og skånsomme metoder. Martin har været en del af den førende forskning indenfor åreknudebehandling, publiceret i internationale anerkendte tidsskrifter, og har været med til at indføre moderne åreknudebehandling i Danmark. Martin har også indgående erfaring med behandling af komplekse åreknuder ved brug af en speciel kombination af de moderne, minimalt invasive metoder. En fremgansmåde han har udviklet gennem mange års erfaring, og som vi kalder “The nordic treatment protocol for advanced varicose veins”.