Nordens førende
Bedste behandlingsmetoder
Udført 25.000+ behandlinger
Artikel

Karsprængninger på benene

4.februar, 2022

Karsprængninger er små, synlige blodkar, som er tydelige på huden og minder om et spindelvæv af røde tråde, som faktisk er de helt små, røde blodkar. Karsprængninger opstår, når veneklapperne ikke kan holde tæt, så der opstår tilbageløb og medfører små bristninger, som giver karsprængninger. 

Veneklapperne slides med tiden ligesom resten af kroppen, så derfor kan blandt andet alderdom influere på forekomsten af karsprængninger. Men hvorfor karsprængninger ofte opstår på benene samt, hvordan man fjerner karsprængninger vil blive beskrevet i artiklen.

Karsprængninger ses ofte på benene – hvorfor?

I kroppen har vi veneklapper, som skal sørge for, at blodet bliver transporteret til hjertet. Disse veneklapper kan være defekte eller slidte, opstået på grund af forskellige faktorer, og hvis veneklapperne ikke fungerer hensigtsmæssigt, kan der opstå tilbageløb. En tilstand som denne vil gøre, at blodet i venerne hobes op, trykket på blodårene bliver for stort, så der opstår bristninger, også kaldt karsprængninger. Det er netop i benene, at trykket er størst, så derfor vil karsprængninger ofte ses på benene.

Kan man fjerne karsprængninger på benene?

Karsprængninger på benene kan hos nogle give forringet livskvalitet, fordi karsprængninger på benene kan være en stor kosmetisk gene, og vedkommende, som har karsprængninger på benene, kan have et ønske om, ikke at ville vise sine ben frem, hvor karsprængningerne sidder. 

Karsprængninger på benene er helt ufarligt, og man kan med skånsomme metoder effektivt fjerne karsprængningerne på benene. 

Inden man beslutter sig for, om man skal have behandlat sine karsprængninger på benene, er det vigtigt at finde en klinik, som kan tilbyde den rette behandlingsform. Der findes forskellige metoder til at fjerne karsprængninger på benene.

Behandling af karsprængninger på benene med sklerosering

Karsprængninger kan behandles med sklerosering også kaldt mikrosklerosering eller skumbehandling. Inden man får behandlet sine karsprængninger på benene, er det vigtig at vide, at karsprængninger på benene udvikles over tid, og at det ofte kræver, at man behandles for karsprængninger på benene ad flere omgange. Ved sklerosering behandles karsprængningerne på benet ved hjælp af, at et lægemiddel sprøjtes ind i blodåren, hvor karsprængningerne er. Dette lægemiddel gør, at blodårene lukkes og forsvinder. Dette er en meget effektiv metode til at behandle karsprængninger på ben. 

Behandling af karsprængninger i ansigtet med laser

Karsprængninger optræder i større eller mindre grad og forekommer ofte også i ansigtet. Karsprængninger i ansigtet er ofte mindre end karsprængninger på benene. Til at behandle mindre områder med karsprængninger anvendes laserbehandling, som er meget skånsomt og giver bedst muligt resultat til behandling af mindre typer karsprængninger. Laserlyset påvirker blodåren således, at det krymper og forsvinder, og karsprængningerne er derefter behandlet.Martin Lawaetz Martin Lawaetz er en af Nordens førende specialister inden for moderne åreknudebehandlinger og uddannet karkirurg på Karkirurgisk afdeling på Rigshospitalet i Danmark. Han har mere end 15 års erfaring med behandling af åreknuder med de mest moderne og skånsomme metoder. Martin har været en del af den førende forskning indenfor åreknudebehandling, publiceret i internationale anerkendte tidsskrifter, og har været med til at indføre moderne åreknudebehandling i Danmark. Martin har også indgående erfaring med behandling af komplekse åreknuder ved brug af en speciel kombination af de moderne, minimalt invasive metoder. En fremgansmåde han har udviklet gennem mange års erfaring, og som vi kalder “The nordic treatment protocol for advanced varicose veins”.