Nordens førende
Bedste behandlingsmetoder
Udført 25.000+ behandlinger
Det Udvidede Frie Sygehusvalg

Det Udvidede Frie Sygehusvalg (DUF)

Du som patient har ret til at vælge at blive behandlet på en privat klinik, når der er mere end 60 dages ventetid til behandling af åreknuder i det offentlige.

Dansk Venecenter tilbyder hurtig og kompetent åreknudebehandling til patienter, som ønsker at undgå ventetid i det offentlige enten ved at benytte sig af det udvidede frie sygehusvalg, at komme som privatbetaler eller benytte sig af sin sundhedsforsikring.

Vi har ingen eller kort ventetid, og vi udfører forundersøgelser, åreknudebehandlinger og efterkontroller.

Det Udvidede Frie Sygehusvalg – hvad betyder det?

I tillæg til det frie sygehusvalg, har borgere i Danmark også mulighed for at benytte sig at det, som kaldes det udvidede frie sygehusvalg. Det udvidede frie sygehusvalg betyder, at man har ret til hurtig udredning og behandling uagtet om der er ledig tid i det offentlige.
Udredningsretten betyder altså, at borgere i Danmark har en særlig patientrettighed, der sikrer, at alle patienter bliver udredt hurtigt, så en eventuel behandling kan blive sat i gang. Det betyder, at hvis ventetiden til en behandling på et offentligt sygehus overstiger 60 dage, har du ret til at vælge en privat aktør i stedet.

Bliv behandlet hos Dansk Venecenter – Aftale med Danske Regioner

Er du henvist til et sygehus til behandling af dine åreknuder, og du skal vente mere end 60 dage på at blive behandlet, har du ret til at få sendt din henvisning videre til Dansk Venecenter, fordi Dansk Venecenter har indgået aftale med Danske Regioner.

Bliver du som patient behandlet for åreknuder hos os, gennem det udvidede frie sygehusvalg, er der ingen egenbetaling, da udgifterne til din åreknudebehandling dækkes af det offentlige.

Information

Du skal være opmærksom på, at de 60 dages ventetid beregnes fra den dato, hvor sygehuset i din bopælsregion modtager en henvisning fra din læge, og frem til den dato, hvor behandlingen kan starte.

Du kan som patient se aktuelle ventetider til behandling af åreknuder på mitsygehusvalg.dk på landets offentlige sygehuse.


Region Syddanmark

Hvis du som borger i Region Syddanmark venter på at blive udredt/undersøgt eller få foretaget en diagnostisk undersøgelse, har du mulighed for selv at henvende dig til Dansk Venecenter, som kan undersøge dig på regionens regning.

OBS: Denne mulighed gælder kun hvis du er nyhenvist til udredning eller undersøgelse. Du skal bruge det indkaldelsesbrev, du har modtaget fra sygehuset for at kunne benytte tilbuddet.

Det skal du gøre inden du kontakter Dansk Venecenter:

  1. Find indkaldelsesbrevet fra det regionale sygehus (dette skal du også medbringe når du møder op hos Dansk Venecenter). På indkaldelsesbrevet skal det fremgå at du er henvist til udredning.
    Du kan finde en kode “UD” eller “B1” i et af hjørnerne på brevet. Denne kode skal du oplyse, når du ringer til Dansk Venecenter.
  2. Henvisningen til sygehuset (som du også skal medbringe når du møder op hos Dansk Venecenter). Henvisningen kan du finde på sundhed.dk.
  3. Du kan nu kontakte Dansk Venecenter direkte ved at skrive på info@venecenter.dk eller sende dine papirer ind med post.

Hvis du ikke kan finde den undersøgelse, som du er henvist til, eller hvis der ikke er et privathospital, som tilbyder undersøgelsen, kan du kontakte Regional Visitation via formular på hjemmesiden www.rsyd.dk/kontaktvisitation.


Begrebsforklaring

Hvad er Frit sygehusvalg?

Alle borgere i Danmark har ret til frit sygehusvalg. Det frie sygehusvalg betyder, at man som borger kan vælge mellem offentlige sygehuse i hele landet, når man som patient skal til en undersøgelse eller behandling.

Hvad betyder De udvidede frie sygehusvalg?

Hvis regionen ikke kan tilbyde udredning indenfor 60 dage, så har du ret til at vælge hel eller delvis udredning hos et af de privathospitaler, som Danske Regioner har indgået aftale med. 

Hvordan gør jeg brug af min private sundhedsforsikring? 

Har du har tegnet en privat sundhedsforsikring hos et forsikringsselskab, som Dansk Venecenter har samarbejde med, dækker dit forsikringsselskab din åreknudebehandling hos os. Dansk Venecenter samarbejder med de fleste forsikringsselskaber i Danmark. Rigtig mange har en sundhedsforsikring gennem deres arbejde, hvor ægtefællen i mange tilfælde også er omfattet sundhedsforsikringen. 
 

Ønsker du at blive behandlet gennem det udvidede frie sygehusvalg hos Dansk Venecenter, skal du blot tage kontakt til patientvejlederen på det hospital, som har indkaldt dig til åreknudebehandlingen. Patientvejlederen sørger herefter for, at din henvisning bliver sendt videre til os, så du kan kontakte os herefter.

Du er meget velkommen til at kontakte os, hvis du vil vide mere.

Vi kan hjælpe dig af med åreknuder og karsprængninger. Kontakt os i dag.
eller ring44 22 50 70