Nordens førende
Bedste behandlingsmetoder
Udført 25.000+ behandlinger
Det Udvidede Frie Sygehusvalg

Det Udvidede Frie Sygehusvalg (DUF)

Du som patient har ret til at vælge at blive behandlet på en privat klinik, når der er mere end 30 dages ventetid, til behandling af åreknuder, i det offentlige.

Dansk Venecenter tilbyder hurtig og kompetent åreknudebehandling til patienter, som ønsker at undgå ventetid i det offentlige enten ved at benytte sig af det udvidede frie sygehusvalg, at komme som privatbetaler eller benytte sig af sin sundhedsforsikring.

Vi har ingen eller kort ventetid, og vi udfører forundersøgelser, åreknudebehandlinger og efterkontroller.

Det Udvidede Frie Sygehusvalg – hvad betyder det?

I tillæg til det frie sygehusvalg, har borgere i Danmark også mulighed for at benytte sig at det, som kaldes det udvidede frie sygehusvalg. Det udvidede frie sygehusvalg betyder, at man har ret til hurtig udredning og behandling uagtet om der er ledig tid i det offentlige.
Udredningsretten betyder altså, at borgere i Danmark har en særlig patientrettighed, der sikrer, at alle patienter bliver udredt hurtigt, så en eventuel behandling kan blive sat i gang. Det betyder, at hvis ventetiden til en behandling på et offentligt sygehus overstiger 30 dage, har du ret til at vælge en privat aktør i stedet.

Bliv behandlet hos Dansk Venecenter – Aftale med Danske Regioner

Er du henvist til et sygehus til behandling af dine åreknuder, og du skal vente mere end 30 dage på at blive behandlet, har du ret til at få sendt din henvisning videre til Dansk Venecenter, fordi Dansk Venecenter har indgået aftale med Danske Regioner.

Bliver du som patient behandlet for åreknuder hos os, gennem det udvidede frie sygehusvalg, er der ingen egenbetaling, da udgifterne til din åreknudebehandling dækkes af det offentlige.

Information

Du skal være opmærksom på, at de 30 dages ventetid beregnes fra den dato, hvor sygehuset i din bopælsregion modtager en henvisning fra din læge, og frem til den dato, hvor behandlingen kan starte.

Du kan som patient se aktuelle ventetider til behandling af åreknuder på mitsygehusvalg.dk på landets offentlige sygehuse.


Region Syddanmark

Dansk Venecenter har aftale med Region Syddanmark om udredning og behandling af åreknuder indenfor Det Udvidede Frie Sygehusvalg. På nuværende tidspunkt er der lang ventetid på åreknudebehandling på de offentlige sygehuse. Derfor har Region Syddanmark bestemt, at patienter, som af deres egen læge har fået en henvisning til udredning på et offentligt sygehus, selv straks kan kontakte os, med henblik på udredning for åreknuder.
Det betyder, at patienter, som bor i Region Syddanmark, kan komme direkte til Dansk Venecenter for behandling af åreknuder, og få betalt denne åreknudebehandling af det offentlige.


Begrebsforklaring

Hvad er Frit sygehusvalg?

Alle borgere i Danmark har ret til frit sygehusvalg. Det frie sygehusvalg betyder, at man som borger kan vælge mellem offentlige sygehuse i hele landet, når man som patient skal til en undersøgelse eller behandling.

Hvad betyder De udvidede frie sygehusvalg?

Hvis regionen ikke kan tilbyde udredning indenfor 30 dage, så har du ret til at vælge hel eller delvis udredning hos et af de privathospitaler, som Danske Regioner har indgået aftale med. 

Hvordan gør jeg brug af min private sundhedsforsikring? 

Har du har tegnet en privat sundhedsforsikring hos et forsikringsselskab, som Dansk Venecenter har samarbejde med, dækker dit forsikringsselskab din åreknudebehandling hos os. Dansk Venecenter samarbejder med de fleste forsikringsselskaber i Danmark. Rigtig mange har en sundhedsforsikring gennem deres arbejde, hvor ægtefællen i mange tilfælde også er omfattet sundhedsforsikringen. 
 

Ønsker du at blive behandlet gennem det udvidede frie sygehusvalg hos Dansk Venecenter, skal du blot tage kontakt til patientvejlederen på det hospital, som har indkaldt dig til åreknudebehandlingen. Patientvejlederen sørger herefter for, at din henvisning bliver sendt videre til os, så du kan kontakte os herefter.

Du er meget velkommen til at kontakte os, hvis du vil vide mere.

Vi kan hjælpe dig af med åreknuder og karsprængninger. Kontakt os i dag.
eller ring44 22 50 70