Nordens førende
Bedste behandlingsmetoder
Udført over 25.000 behandlinger
Frit Sygehusvalg

Hvornår kan du blive henvist?
Du kan benytte et privathospital, hvis ventetiden i det offentlige overstiger 30 dage.

Alle borgere i Danmark har ret til frit sygehusvalg. Det frie sygehusvalg betyder, at man som borger kan vælge mellem offentlige sygehuse i hele landet, når man som patient skal til en undersøgelse eller behandling.

Men i tillæg til det frie sygehusvalg, har borgere i Danmark også mulighed for at benytte sig at det, som kaldes det udvidede frie sygehus valg. Det udvidede frie sygehusvalg betyder, at man har ret til hurtig udredning og behandling uagtet om der er ledig tid i det offentlige.
Udredningsretten betyder altså at borgere i Danmark har en særlig patientrettighed, der sikrer, at alle patienterne bliver udredt hurtigt, så en eventuel behandling kan blive sat i gang. Det betyder, at hvis ventetiden til en behandling på et offentligt sygehus overstiger 30 dage, har du ret til at vælge en privat aktør i stedet.

Du kan derfor frit vælge, om du vil vente på at der bliver tid i det offentlige, eller om du i stedet ønsker at at blive henvist til en af de private aktører, som har indgået aftale med Danske Regioner. Dansk Venecenter har aftale med Danske Regioner, og du kan derfor komme til behandling hos os, hvis ventetiden i det offentlige overstiger 30 dage. Du skal være opmærksom på, at de 30 dages ventetid beregnes fra den dato, hvor sygehuset i din bopælsregion modtager en henvisning fra din læge, og frem til den dato, hvor behandlingen kan starte.

Du kan som patient se aktuelle ventetider til behandling af åreknuder på mitsygehusvalg.dk på landets offentlige sygehuse.

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du vil vide mere.

Vi kan hjælpe dig af med åreknuder og karsprængninger. Kontakt os i dag.
eller ring44 22 50 70