//Førende specialister indenfor åreknudebehandling

Kontakt os nu på tlf. 44 22 50 70

Synlige vener på benene

Forstørrede vener, også kaldet åreknuder, er meget almindeligt blandt mænd og kvinder, og det er ikke kun ældre, som er berørte.
Omkring 70% af alle som opsøger en karkirurg for åreknuder, gør det af kosmetiske årsager – de trives simpelthen ikke med, hvordan deres ben ser ud. Åreknuder kan sidde på låret og benene. De kan være dækket med åreknuder, eller der kan være bare en enkelt synlig vene. Men mange opsøger læge fordi de også er fysisk generet af åreknuder. De kan eksempelvis medføre en konstant kløe, dermatitis, samt give en følelse af at benene er hævede samt forårsage træthed. Har man dem gennem længere tid kan de give sår (CEAP kategori 5+6) Læs mere om CEAP og symptomer på åreknuder

Åreknuder er ikke farlige

Men heldigvis er åreknuder ikke farlige – en del tror, at åreknuder kan give blodpropper, og det er ikke sandt. Åreknuder sprænger heller ikke (det er ekstremt sjældent i hvert fald) så selv om det ser ud som om, at de er klar til at sprænge, er dette ikke tilfældet. Hos en karkirurg på en åreknudeklinik får man hjælp til at fjerne åreknuder via skumindsprøjtning og laser. Men først foretages der ultralyd på problemområdet for at bestemme karakteren og sværhedsgraden af åreknuden, for at finde den bedste metode til at fjerne dem. Det er faktisk nemmere at fjerne åreknuder i dag, end det var før. Tidligere skulle man igennem en operation, der var dyr og omfattende, men takket være den moderne teknik kan det gøres med lokalbedøvelse, hurtigt og smertefrit, og man kan vende tilbage til sin normale tilværelse direkte efter behandlingen hos en åreknudeklinik.

Hvorfor får man synlige vener på benene?

Synlige vener er delvist arvelige. Så det ligger til familien; hvis din mor eller far har åreknuder, er der også større risiko for, at du får dem. Men når det er sagt, er det ikke sikkert, at du vil få dem, bare fordi nogle af dine nære slægtninge har dem. Som med andre arvelige sygdomme, er det ikke alle i familien der har dem. En grund er, at man sidder eller står stille for længe, og simpelthen ikke bevæger sig tilstrækkeligt. Ved graviditet er der også en stor risiko, dels fordi man sidder meget, men også fordi man øger vægten

Åreknuder– hvad er det?

Åreknuder er forstørrede vener, der sidder på overfladen af (normalt) benene – på lårene og knæene. Blodet pumpes op til hjertet gennem årene, og når trykket bliver for stort kan der dannes åreknuder. Så står man meget hele dagen, f.eks. når man arbejder som frisør eller i en butik, må venerne pumpe mere for at blodet kan nå op fra benene. Med tiden forbedres åreknuderne ikke men tværtimod vil de sandsynligvis blive flere og flere – så det er godt at fjerne dem straks. Dermed kan man også slippe af med problemerne der kan opstå. Ved at konsultere en læge, din familie læge eller gå direkte til en åreknudeklinik, får du en vurdering af åreknuderne og derefter et forslag til, hvordan de bør behandles – eksempelvis med skumindsprøjtning eller laser. Det er smertefrit og hurtigt. Prisen er mellem 10.000 og 24.000 afhængigt af omfanget, men dækkes også af de fleste sundhedsforsikringer.

Ring til os

Tlf. 44 22 50 70

Læs mere om åreknuder

Find information om årsager, symptomer, behandlinger mm.

Åreknuder

Læs mere om karsprængninger

Læs mere om behandling af karsprængninger

Karsprængninger
Ring nu 44 22 50 70