//Førende specialister indenfor åreknudebehandling

Kontakt os nu på tlf. 44 22 50 70

Laserbehandling af åreknuder

Kan man fjerne åreknuder? Ja, der findes en masse blide og velafprøvede metoder at vælge imellem. Som skum, laser og lim. Her listes nogle gode metoder, som foretages gennem åreknudebehandlinger, udført af karkiruger.

Åreknuder er noget som mange lider af. Hvorfor skal man fjerne åreknuder? Ja, den mest almindelige årsag til, at folk vælger at fjerne åreknuder er, at de føler, at de ikke er så pæne at have på benene. Men der er også medicinske grunde – åreknuder kan give ubehag. Men det er vigtigt at huske, at åreknuder ikke er farlige. Det kan ikke forårsage blodpropper i benet – selvom det ser sådan ud, når man ser på dem.

Påvirker mange

Nogle tror, at åreknuder er en “pensionist sygdom”, og det er ikke sandt. Mange får deres åreknuder i 30 til 40 års alderen. Der findes også patienter, som er teenagere. Så alle kan blive påvirket, selvom det er mere almindeligt, at det kommer med årene. Der er flere måder at forebygge og lindre åreknuder – for eksempel, er det godt at opretholde en sund vægt, til at flytte og ikke stå eller sidde for meget. Du kan også bære kompressionsstrømper under graviditet samt et stykke tid efter. Graviditet er nemlig en risikofaktor.

Det er muligt at fjerne åreknuder

Mange mennesker går unødigt rundt med åreknuder. Det er ikke kompliceret at fjerne dem. Det kan i princippet ske i løbet af ens frokost. Ligesom mange andre behandlinger i dag, er behandling for åreknuder blevet meget moderne og man kan vælge mellem en række af skånsomme metoder, som alle er relativt hvis ikke helt smertefri. Resultatet ses på kort tid – åreknuder forsvinder hurtigt.

Nogle metoder er almindelige og gode

Skumbehandling – en behandling, der længe har eksisteret
Skumbehandling har eksisteret siden, omkring 1960’erne og er en gennemprøvet metode, som er meget skånsom mod patienten. Et opskummede klister føres via en kanyle ind i de berørte årer og dermed lukkes de. Den er dog ikke helt så effektiv som de andre moderne metoder og ca. 25% skal behandles igen. Derfor anvendes skumbehandling kun når ikke andre metoder er egnet.

Radiofrekvens

Denne metode minder om laserbehandlingen. Ved hjælp af varme lukkes venerne.
Lim – det kræver ingen lokal bedøvelse
De andre behandlinger kræver lokalbedøvelse, men det gør limen ofte ikke. Behandlingen er hurtig – det tager kun omkring 30 minutter. Det er en superlim af biologiske stoffer, der sprøjtes ind og limer venerne.

VNUS Closure – ClosureFast

Dette er en metode, der blev udviklet i 90’erne og er en af de mest effektive metoder på markedet. Ved hjælp af et tyndt kateter fjerner man venen, der forårsagede åreknuden – det opvarmes af radiofrekvens og lukkes derefter. Man mærker ingenting under behandlingen, og det tager kun et par minutter.

Hvis du lider af åreknuder skal du kontakte din læge eller en specialist i åreknudebehandling – åreknudeklinik eller et venecenter, som kan vejlede dig. De fleste sundhedsforsikringer dækker behandling med moderne metoder. Skal du selv betale ligger prisen på mellem 10 000 og 16 000kr for ét ben. Dette afhænger af sværhedsgraden af åreknuderne. Der er en skala fra et til seks (CEAP skalaen), hvor et er mild og seks er svære åreknuder.

Ring til os

Tlf. 44 22 50 70

Læs mere om åreknuder

Find information om årsager, symptomer, behandlinger mm.

Åreknuder

Læs mere om karsprængninger

Læs mere om behandling af karsprængninger

Karsprængninger
Ring nu 44 22 50 70