//Førende specialister indenfor åreknudebehandling

Kontakt os nu på tlf. 44 22 50 70

Karsprængninger? Så kan åreknudebehandling være løsningen

For kvinder som tager meget på i vægt – f.eks. i forbindelse med en graviditet – er der en risiko for, at de overfladiske blodkar bliver synlige på benene. Karsprængninger, kaldes de, og de kan fjernes med åreknudebehandling. Der findes derfor en risiko for at man får synlige blodkar på f.eks. benene, dvs karsprængninger, i forbindelse med graviditet. Karsprængninger er ikke farlige i modsætning til åreknuder, som kan skabe smerte, og på andre måder være besværlige, som f.eks. at det kan give kløe, men ikke for karsprængninger. Men for mange opleves det alligevel som generende at have karsprængninger eftersom benene ikke opfattes som at være ligeså pæne. Derfor er der flere som løser problemet – der findes mange gode muligheder nemlig. Man kan løse problemet ved hjælp af laser, skum, lim eller radiofrekvens. Det lyder måske dramatisk, men det er det faktisk ikke. En læge udfører behandlingen på en hurtig og professionel måde.

Mere blod ved graviditet

For en kvinde, der bliver gravid er det næppe en nyhed, at kroppen forandres radikalt. Ofte er det bare tilfældige forandringer og når kroppen har kommet sig efter et stykke tid, vil den som regel se ud som den gjorde inden graviditeten. Men når det kommer til to ting, så bliver forandringerne ofte permanente. Den første er strækmærker – de lysnes dog efter et stykke tid. Og den anden er overfladiske og synlige blodkar, også kaldet karsprængninger. Man skal ikke forveksle disse med åreknuder, men nogle gange kan åreknuder alligevel opstå. Åreknuder kan være gode at fjerne af medicinske årsager, da de kan forårsage skader længere fremme i livet, mens karsprængninger er noget man skal ordne mere af kosmetiske grunde. For en del gravide kvinder går de synlige karsprængninger dog tilbage, mens de for visse personer bliver permanente. Hvor mange karsprængninger man får og hvor de sætter sig på kroppen varierer også – men mest almindeligt sidder de på benene.

Vægtøgning og mere blod

At karsprængninger overhovedet opstår kan man undre sig over. Det er til dels arvelige faktorer som spiller ind, så lad os sige, at din mor har åreknuder, så løber du en højere risiko for at få det. Men det har også noget at gøre med kroppen. Når du er gravid, forandres den hormonelt – den hører under den såkaldte hormonelle ubalance. En tredje grund er at kroppen tager på i vægt og det belaster den og den skal arbejde med at få pumpet blodet rundt. En fjerde grund er, at barnet selv kræver blod, som faktisk forøger blodet i kroppen hos en kvinde med 20%, og der bliver altså endnu mere at pumpe rundt. Tager man alle disse fakta, er det ikke underligt, at over halvdelen, dvs. 50% af alle gravide kvinder oplever, at de får karsprængninger på benene. Når de bliver gravide for anden gang, er antallet som føler dette endnu større.

Behandling

Før man afgør, hvilken behandling som passer, foretager man en undersøgelse ved hjælp af ultralyd. En sådan behandling viser hvilken type af åreknuder det er, samt om den er dybereliggende eller yderliggende, om den er arvelig eller mild. Der findes en række metoder. Som laser, skum, lim, radiofrekvens. Det koster omkring 10.000 til 16.000 at behandle et ben og to ben vil være en smule billigere, så up mod 24.000. Private sundhedsforsikringer dækker behandlingen.

Ring til os

Tlf. 44 22 50 70

Læs mere om åreknuder

Find information om årsager, symptomer, behandlinger mm.

Åreknuder

Læs mere om karsprængninger

Læs mere om behandling af karsprængninger

Karsprængninger
Ring nu 44 22 50 70