//Førende specialister indenfor åreknudebehandling

Kontakt os nu på tlf. 44 22 50 70

Hvordan undgår jag åreknuder?

Det er et spørgsmål, mange stiller sig selv, og desværre er det ikke så nemt at undgå, derimod er de lettere at fjerne. Takket være åreknudebehandling slipper man for de grimme ting, som sidder på benene. I den her artikel vil du kunne læse om, hvordan man kan undgå åreknuder.

Åreknuder er meget almindeligt. Godt en tredjedel af alle mennesker rammes. Der findes dem som kun har få åreknuder, og ikke generes meget af dem, og så findes der dem, som virkelig lider – både pga. fysiske og psykiske symptomer. Åreknuder kan godt fjernes, og det bør man også gøre, for åreknuder bliver ikke bedre med årene, tværtimod bliver de større og mere generende at have på benene. Så kontakt en læge, hvis du oplever, at du har problemer med åreknuder, så kan lægen hjælpe dig videre til specialister som arbejder på åreknudeklinikker. Du kan også ringe direkte til Dansk Venecenter og få råd og vejledning. Der får du hjælp til, hvordan du skal fortsætte for at slippe af med dine åreknuder. Der findes skumindsprøjtninger, laser og andre metoder at vælge imellem. Åreknuder kan altså godt undgås.

Kan åreknuder fjernes?

Der findes ingen forebyggende metoder, der gør at åreknuder ikke vil forekomme. Men som med andre sygdomme, er der måder du kan leve med dem på, samt ting du kan overveje for at mindske risikoen. En ting at overveje, er ikke at sidde stille for længe. Mange af os har i dag et job, hvor vi sidder ned den stærste del af dagen og det er ikke godt hverken ryggen eller vægten, og dem som gerne vil undgå åreknuder. Så ud og bevæg dig! Køb en skridttæller og sørg for at gå 10.000 skridt om dagen – helst mere! Kroppen vil takke dig på mange måder. Du kan også købe kompressionsstrømper på apoteket, som kan være gode at have på, især hvis du er gravid, da man under graviditeten øger risikoen for at generes af åreknuder. Der er rigtig mange gravide kvinder, som oplever, at de får åreknuder, så mange som halvdelen, og der er endnu flere kvinder som er gravide for anden eller tredje gang.

Hvorfor får man åreknuder?

Det har noget at gøre med venerne og blodet i venerne. Af forskellige grunde kan venerne som sidder overfladisk udvides på grund af et tryk, f.eks. hvis man sidder stille for meget, og her opstår åreknuderne. Lad os tage en gravid kvinde f.eks. for at tydeliggøre. Når en kvinde bliver gravid går hun op i vægt, og det er ikke unormalt, at vægten stiger med 10 til 15 kilo, og nogle gange mere. Dette skaber et øget tryk på venerne, som gør at de udvides. En gravid kvinde har desuden mere blod end normalt, fordi hun bærer rundt på et menneske i kroppen, som også skal have blod. Så det kan blive stort tryk på venerne, hvilket resulterer i, at der kommer åreknuder.

Fjernelse af åreknuder

Det anbefales at fjerne åreknuder, da de ikke går væk af sig selv, faktum er, at de sandsynligvis vil blive flere samt mere synlige og skabe ubehag. For ældre, er det et problem, at de får sår på benene af åreknuder, der ikke behandles. Kontakt din læge for at få mere information om hvordan du kan tage hånd om dem.

Ring til os

Tlf. 44 22 50 70

Læs mere om åreknuder

Find information om årsager, symptomer, behandlinger mm.

Åreknuder

Læs mere om karsprængninger

Læs mere om behandling af karsprængninger

Karsprængninger
Ring nu 44 22 50 70