//Førende specialister indenfor åreknudebehandling

Kontakt os nu på tlf. 44 22 50 70

Hvordan kan man forebygge åreknuder? Fakta om åreknuder

Mange mennesker lider af åreknuder på benene. En tredjedel af alle mennesker rammes, uanset køn. Hvad er åreknuder? Er det farligt? Og kan man fjerne åreknuder? Ja, åreknuder kan fjernes med behandling. Her kommer der mere viden om, hvordan man forebygger åreknuder. Det er meget almindeligt, at man med årene begynder at få åreknuder på benene. De kan f.eks. sætte sig på læggene, i knæhasen og på låret. De kendetegnes ved deres orme-formede udseende under huden, der buler ud, og at de har en blå og lilla farve. Mange som har åreknuder, kan ikke lide at have dem, netop fordi at de ikke ser pæne ud; men faktum er, at der findes flere grunde at fjerne dem ved hjælp af åreknudebehandling – nemlig at de f.eks. kan forårsage sår på benene. Det er frem for alt almindeligt hos ældre, at sår er forårsaget af lang tid med åreknuder. Så, nu skal vi i den her artikel ser på, hvordan man kan forebygge åreknuder.

Hvad er åreknuder?

Det er et spørgsmål mange stiller. Lad os først se på, hvad åreknuder er. Jo, der findes vener, som ledes op til hjertet. Åreknuder opstår i de overfladiske vener. I disse vener er klapper, som sørger for at blodet kan føres op til hjertet og ikke størkner. Men begynde venerne at udvide sig, kan det give åreknuder. Hvorfor de pludseligt udvider sig, har flere forklaringer. For det første, har det noget at gøre med generne, fordi det er arveligt. En anden årsag er graviditet. Ved en graviditet øges trykket på de overfladiske vener, dels fordi man går op i vægt og dernæst fordi man har mere blod i kroppen, fordi man bærer på et barn i maven, hvilket kræver mere blod. En tredje faktor er den naturlige aldersproces. Mange tror at det kun er gamle mennesker, der har åreknuder, men det er ikke rigtigt, åreknuder kan, da det også er arveligt opstå i en tidlig alder eller i forbindelse med graviditet.

Undgå åreknuder

Det er ikke helt let at forebygge eller undgå åreknuder, eftersom alderdom, graviditet og genetik er vanskeligt at forskubbe. Man kan i hvert fald mindske risikoen ved at holde en sund vægt og ikke sidde stille for meget. Men skulle man stadig lide, hvilket mange gør, er det tilrådeligt at fjerne dem ved hjælp af åreknudebehandling. Dette skal man gøre fordi, fordi åreknuder ikke kommer til at blive bedre, de kommer faktisk blive værre og mere synlige med tiden. Men skal man fjerne åreknuder, bare fordi man synes, at det ser grimt ud på benene. Nej, det er ikke bare af kosmetiske grunde, at det er godt at fjerne åreknuder. En af grundene er også at de skader benene og med tiden kan skabe ubehag. F.eks. er det almindeligt, at mange ældre mennesker, der går rundt med åreknuder i lang tid, får sår på dem. Et tegn på, at du risikerer at få sår er hvis huden er blevet tyndere på og omkring åreknuden, samt om huden ændrer farve. Åreknuder kan give kløe og gøre, at benene føles tungere. Hvilket naturligvis er vanskeligt.

Mange behandlingsmetoder for åreknuder

Hvordan skal man undgå åreknuder? Hvis man har åreknuder skal man helst opsøge en læge, der kan bedømme ved hjælp af ultralyd, hvilken karakter åreknuden har samt hvor slemt det er, og på basis heraf beslutte hvilken behandling, der passer bedst. Der er mange metoder at vælge imellem og det er takket være den nye teknologi samt lokalbedøvelse, at det ikke er svært at fjerne dem. Du kan leve som sædvanligt, umiddelbart efter behandlingen.

Ring til os

Tlf. 44 22 50 70

Læs mere om åreknuder

Find information om årsager, symptomer, behandlinger mm.

Åreknuder

Læs mere om karsprængninger

Læs mere om behandling af karsprængninger

Karsprængninger
Ring nu 44 22 50 70