//Førende specialister indenfor åreknudebehandling

Kontakt os nu på tlf. 44 22 50 70

Hvordan fjerner man åreknuder?

Man kan godt reducere risikoen for åreknuder. Det er også muligt at fjerne åreknuder. Så man skal ikke skamme sig over sine ben – Det skal være bekvemt at gå rundt i shorts og ikke en lidelse. Her er nogle forebyggende metoder, og nogle gode behandlinger mod åreknuder. For eksempel kan laserbehandling benyttes til at fjerne åreknuder.

Næsten en tredjedel af alle voksne siger, at de har åreknuder. Med andre ord er det meget almindeligt. Men bare fordi det er almindeligt betyder det ikke, at det føles okay at leve med – vi er så vant til at se smukke ben i reklamer og aviserne, og selv om vi ved, at det er retoucheret er det alligevel dejlige ben man ønsker. I hvert fald ben, der ikke er dækket med åreknuder. Men det er ikke kun af kosmetiske grunde, at folk ønsker at få fjernet åreknuder. De skaber også ubehag i varierende grad. Åreknuder har også en tendens til at forværres over tid, og derfor kan det være godt at gøre noget ved det tidligt i stedet for at lade tiden gå, mens åreknuderne bliver værre med årene. Har man haft åreknuder længe, er der nemlig en risiko for at de udvikler sår. Derfor er det godt at fjerne åreknuder. Det er læger, der udfører disse indgreb, specialilæger i karkirurgi, og det er sikkert, nemt og hurtigt.

Her er nogle typer åreknudebehandling der fjerner åreknuder, såsom laserbehandling.

Skum, laser og andre behandlingsmetoder

På markedet er der en skumbehandling, hvor et opskummet klæbemiddel injiceres ind i venen. Det er også et klæbemiddel. Så har vi laser-metoden. Laseren fungerer på mange hudsygdomme, og ligesom andre laserbehandlinger bruges laser til at fjerne åreknuder forsigtigt. Nogle gange skal man have lokalbedøvelse, men andre gange behøves det ikke. Behandlingen tager omkring 30-60 minutter.

Radiofrekvens og ClosureFast

En anden metode er radiofrekvensen. Det går sådan til, at man ved hjælp af varme lukker venerne – fremgangsmåden minder om laserbehandlingen. En af de metoder, der er bedst på markedet hedder VNUS Closure, hvilket også kaldes ClosureFAST. Ligesom med laser går man ind i venen, der forårsagede åreknuden og opvarmer den med hjælp fra radiofrekvens. Derefter lukker den sig.

Hvad koster en behandling?

Det koster omkring 10 000 til op til 16 000, afhængigt af hvor svært det er at fjerne åreknuden. Der er seks forskellige niveauer (CEAP 1-6), som bruges til at inddele åreknudernes sværhedsgrad i. Vener, der ender i sjette kategori, er de mest alvorlige former. Åreknuder kan forårsage smerter allerede fra kategori 2, samt andre problemer såsom tunghed i benene, eksem, og andre gange også sår. Benenes hudfarve kan også ændre sig ved alvorlige åreknuder.

Søg hjælp til åreknuder

Man kan henvende sig til en læge for at få mere information om sine åreknuder. Man kan også henvende sig direkte til Dansk Venecenter for at få råd og vejledning. Dansk Venecenter har åreknudeklinikker i de fleste større byer i Danmark, hvor man kan blive behandlet for sine åreknuder. Indgrebet udføres af en erfaren speciallæge i karkirurgi.

Ring til os

Tlf. 44 22 50 70

Læs mere om åreknuder

Find information om årsager, symptomer, behandlinger mm.

Åreknuder

Læs mere om karsprængninger

Læs mere om behandling af karsprængninger

Karsprængninger
Ring nu 44 22 50 70