//Førende specialister indenfor åreknudebehandling

Kontakt os nu på tlf. 44 22 50 70

Hvad er årsagen til åreknuder?

Åreknuder er meget almindelige – det er lige udbredt blandt mænd og kvinder. Men flere kvinder søger hjælp for deres problemer, dels på grund af kosmetiske årsager, men også fordi åreknuderne giver ubehag og kvinder er typisk tidligere opmærksomme på dem. Åreknudebehandlinger er der for at hjælpe mod åreknuder. Men hvad er årsagen til åreknuder? Selvfølgelig ønsker man at føle sig godt tilpas i bare ben. Hvem gør ikke det? Mange mennesker skammer sig i dag over deres ben og undgår at gå i shorts og nederdele om sommeren, fordi de har åreknuder på benene. Dette er unødvendigt eftersom der findes gode behandlinger til at fjerne åreknuder. Det man gør er at opsøge en åreknudeklinik – de findes rundt omkring i landet, og så beder man om en konsultation hos en læge, der foretager ultralyd, for at få mere information om åreknuderne, og ved næste besøg kan man behandle dem med eksempelvis skumindsprøjtning eller laser. Der behøves således hverken krævende eller besværlige operationer, men alt foretages med lokalbedøvelse, og man kan gå hjem direkte efter behandlingen. Resultatet ses også hurtigt – og åreknuder kommer ikke tilbage på de steder, der er behandlet. En åreknudebehandling koster alt mellem 10 000 kroner til 16 000 kroner afhængigt af, hvor omfattende problemet er, og hvilken karakter åreknuden har. De fleste sundhedsforsikringer dækker behandlingen. Visse åreknuder sidder dybere end andre. Nogle gange er det kun nødvendigt at behandle et ben, mens andre har åreknuder på begge ben, og derfor skal begge behandles.

Åreknuder, hvad er det?

Mange, der opsøger lægehjælp for deres åreknuder, gør det af kosmetiske grunde. Det gør de fordi de ikke føler sig godt tilpas med deres ben, og derfor ønsker en åreknudebehandling. Det anslås at 20% af dem der opsøger læge gør det af kosmetiske hensyn. Men faktum er at åreknuder giver medicinske problemer – de kan kradse, benene kan føles tunge, og de kan forårsage eksem og sår. Men åreknuder er ikke farlige, men mere besværlige, fordi i modsætning til hvad mange tror, kan åreknuder ikke give blodpropper og de kan heller ikke sprænge. Det som er vigtigt at vide omkring åreknuder er, at de kun bliver værre jo længere der går uden, at de bliver behandlet. Det er almindeligt at inddele åreknuder i seks stadier, hvor et er mild og seks er meget alvorlig. Det er ofte tilfældet, at åreknuder starter som milde, men hvis ikke de bliver fjernet ved åreknudebehandling, bliver de værre og ender højere på skalaen.

Kan man selv forebygge åreknuder?

Du kan gøre en lille smule for at reducere risikoen for åreknuder på benene. For eksempel bør du være sikker på at opretholde en sund vægt, samt at du bevæger dig. Det er ikke godt hverken at sidde eller stå stille i for lang tid – så bliver det sværere for blodet at blive pumpet rundt i benene, hvilket resulterer i et øget pres, og derved opstår åreknuder. Kompressionstrømper kan være nyttige, især når du er gravid. Der er nemlig en stor risiko for at få åreknuder under graviditet, fordi man tager på i vægt, får mere blod i kroppen og sidder stille mere end hvad andre måske gør. Der findes forskellige varianter af støttestrømper – svagere eller stærkere – bare spørg på apoteket eller helsekost butikker for kompressionstrømper.

Ring til os

Tlf. 44 22 50 70

Læs mere om åreknuder

Find information om årsager, symptomer, behandlinger mm.

Åreknuder

Læs mere om karsprængninger

Læs mere om behandling af karsprængninger

Karsprængninger
Ring nu 44 22 50 70