//Førende specialister indenfor åreknudebehandling

Kontakt os nu på tlf. 44 22 50 70

Gravid? Så er risikoen for karsprængninger stor

Synlige vener på benene er noget som mange kvinder har, frem for alt kvinder som har været gravide. Åreknudebehandling kan fjerne dem.
Det er meget almindeligt at have karsprængninger på benene, og der er mange, der går rundt med dem uden at vide, at de er nemme at fjerne. Med åreknudebehandling forsvinder de permanent. Hvem der får karsprængninger på benene er svært at sige, der er nemlig flere faktorer som spiller ind. Men en faktor, som er stor, er graviditet. For der er så meget, som sker i kroppen. En gravid kvinde går f.eks. op i vægt – gennemsnittet ligger på 10 kilo, men ofte går det også op til 20 kilo. Det her belaster kroppen og blodet får det hårdere med at komme igennem. Ved en graviditet kan det også være sådan, at kroppen havner i en hormonel ubalance, og det kan også resultere i at karsprængninger bliver mere synlige på benene (og på andre kropsdele også). Noget som mange ikke tænker på er at barnet i maven behøver blod, så derfor bærer en gravid kvinde på ca. 20% mere blod i kroppen. Det er altså meget mere som arterierne og venerne skal håndtere end normalt.

Almindeligt problem

Hver tredje person har synlige åreknuder/karsprængninger på benene og det er desværre sådan, at kvinder rammes oftere end mænd – kun på grund af graviditet. Blandt gravide kvinder er det 50% som oplever at have besvær med synlige åreknuder eller karsprængninger. For en hel del forsvinder besværlighederne dog når kroppen har kommet sig fra graviditeten, men for andre bliver det desværre sådan, at benene forandres for altid. Mange kvinder lider af dette, men de behøver ikke gøre det. For i dag er det relativt smertefrit at få de pæne strandben tilbage. Man besøger en læge på en åreknudeklinik, og denne læge undersøger karsprængningen eller åreknuden med ultralyd for at finde ud af, hvilken type man har, hvor dybt den sidder, og om den er ”god” eller ”ond”. Men uanset hvilket resultat lægen får frem – kan problemet løses. Der findes nemlig i dag en række forskellige teknikker som lægen kan bruge. Alt fra laser til skum. Åreknudebehandling med moderne, skånsomme metoder koster omkring 10.000 til 16.000 kroner for et ben, for to ben kan prisen havne på ca. 18.000 til 24.000. De fleste sundhedsforsikringer dækker behandlingen.

Ikke gratis, men permanent

Ved åreknudebehandlingen hos Dansk Venenter er resultatet permanent. Så man behøver ikke komme tilbage om og om igen. For mange kan det også være værd at bruge pengene på en behandling, da man føler, at det er vigtigt at kunne gå med shorts og kjole uden at føle komplekser – helt enkelt føles pæne strandben som noget vigtigt.

Husk!

Det er muligt at forebygge karsprængninger og åreknuder ved at gå med kompressionsstrømper i forbindelse med graviditeten. Begynd at gå med et par medicinske kompressionsstrømper allerede to måneder inde i graviditeten og fortsæt med at gå med dem, også efter, at du har født barnet.

Ring til os

Tlf. 44 22 50 70

Læs mere om åreknuder

Find information om årsager, symptomer, behandlinger mm.

Åreknuder

Læs mere om karsprængninger

Læs mere om behandling af karsprængninger

Karsprængninger
Ring nu 44 22 50 70