//Førende specialister indenfor åreknudebehandling

Kontakt os nu på tlf. 44 22 50 70

Fakta om åreknuder – hvorfor får man åreknuder?

Hvad er åreknuder? Og hvorfor får man åreknuder? Jo, det er de små orme-formede ting, der sidder på benene. De er ikke så pæne, og faktum er at de heller ikke er helt ufarlige. Det bedste man kan gøre er derfor at fjerne dem med åreknudebehandling. Men inden vi giver tips til behandlinger, så vil vi fortælle lidt om, hvad åreknuder er. Man vil jo gerne kunne vise sine ben frem. Sådan har mange det, især om sommeren, når det føles både skønt og en selvfølge at bære shorts, kjole og nederdel. Men åreknuder på benene sætter en stopper for dette, for rigtigt mange mennesker. Åreknuder er meget almindeligt problem og mange er påvirket i stilhed, unødvendigt – for man kan faktisk gøre noget ved problemet. Hvorfor får man åreknuder?

Åreknuder, hvad er det? Og hvorfor får man åreknuder?

Venerne i kroppen transporterer blodet til hjertet. For at dette skal være muligt, er der ventiler i venerne, der hjælper med til undgå blodet løber den modsatte vej, nemlig nedad. Kommer der et øget tryk på disse vener, kan det være, at de udvides og det er her åreknuder kan forekomme. Åreknuder forekommer oftest på benene – du har sikkert set dem, eller også har du dem selv. Mange mennesker er påvirket, det er specielt almindeligt blandt ældre, da kroppens funktioner ikke altid er lige så stærke, som de var før; venerne udvides lettere hos en ældre person. Men det kan også skyldes overvægt – er man for overvægtig og sidder stille, øges trykket i venerne også. Graviditet er også en almindelig årsag – og dette hænger sammen med, at man går op i vægt og sidder stille for længe. Nogle får åreknuder, mens andre slipper for det – det har ikke kun noget med alder, vægt og sidde stille at gøre; det ligger også i generne. Åreknuder er nemlig også arvelige. Så nu ved du lidt mere om hvorfor man får åreknuder.

Slip af med åreknuder

Åreknuder er ikke godt at gå rundt med – det er bedst at fjerne dem. De kommer nemlig ikke til at forsvinde med tiden, men tværtimod er der stor risiko for, at de forværres med årene. I første omgang, føler du dig måske ikke generet af dem, men de fleste påvirkes af kosmetiske årsager. Men hos ældre personer, som har gået rundt med åreknuder længe, kan de faktisk skabe ubehagelig sår på benene. Der findes forskellige grader for hvor besværlige åreknuder er, og gør man ikke noget ved åreknuderne, findes der større risiko, for at de hele tiden forværres. Andre problemer, bortset fra sår på benene, er at benene kan begynde at føles tunge, og at huden kan begynde at klø og ændre farve.

Søg lægehjælp

Hvis du har mistanke om, at du har eller vil få åreknuder, er det godt at konsultere en læge for at få en vurdering. Derefter kan lægen konstatere hvor slemt problemet er og henvise til behandling. De fleste sundhedsforsikringsselskaber dækker åreknudebehandling. Skal man betale selv koster det mellem 10.000 og 16.000 kroner at få fjernet åreknuder, afhængigt af omfanget. Man skal bare betale en gang, og takket være en ny teknik samt lokalbedøvelse, går det hurtigt, og man kan komme på benene og bevæge sig som sædvanligt efter behandlingen.

Ring til os

Tlf. 44 22 50 70

Læs mere om åreknuder

Find information om årsager, symptomer, behandlinger mm.

Åreknuder

Læs mere om karsprængninger

Læs mere om behandling af karsprængninger

Karsprængninger
Ring nu 44 22 50 70