//Førende specialister indenfor åreknudebehandling

Kontakt os nu på tlf. 44 22 50 70

Spørg om åreknuder

Cheflæge Jørgen Nørby svarer...

Er der gener efter operationen?

 

Ja, det er der ofte. Efter operationen vil der de fleste gange være ømhed eller smerter omkring de behandlede vener fordi de aflukkede vener ofte vil reagere med inflammation. Sammen med evt størknet blod under huden vil det give ømhed og smerter i op til flere måneder før det er helt væk. Det er normalt og de fleste vil nemt kunne fungere med det. Nogle vil have større gener men det vil forsvinder af sig selv, og man behøver ikke at tage de store hensyn. Evt misfarvning i huden fra det størknede blod vil ligeledes forsvinde i løbet af nogle måneder.

De små snit heler som regel uden at efterlade ar. I starten er de små ar ret synlige men forventes at blive næsten usynlige indenfor det første år. Af og til vil man opleve små områder i huden med nedsat eller ændret følsomhed, men det normaliseres  i reglen, og vil meget sjældent være  noget blivende problem.

Det er yderst sjældent, at der kommer infektion i sårene , men hvis du observerer øget ømhed og rødme svarende til sårene samt feber, bør du kontakte os eller egen læge eller vagtlæge for eventuelt at få antibiotika.

Sygemelding udover 1. dag efter operationen er sjældent nødvendigt, men kan dog afhænge af hvilket arbejde man har.

Hjælper behandlingen?

Behandlingen vil  hjælpe på de gener som skyldes åreknuderne. Det kosmetiske resultat er godt, og det er i reglen muligt at fjerne mere end 90% af åreknuderne uden at der efterlades synlige ar.

Hvis man har været opereret eller har fået injektionsbehandling tidligere, er det kosmetiske resultat ikke så godt som ellers. Videnskabelige undersøgelser har vist, at livskvaliteten hos de fleste forbedres mærkbart efter åreknudebehandlingen.

Kommer åreknuderne tilbage?

Åreknuder er ofte arveligt betinget. Så man vil altid have en risiko for at åreknuder kan komme igen, enten som tilbagefald af åreknuder i samme område eller som  åreknuder et nyt sted. Indenfor 5 år efter operation vil ca 40 % igen have nogle synlige åreknuder som kan behandles hvis man ønsker det.

Hvad er stripping?

Stripping (på dansk stripning) betyder udtrækning af den store defekte vene på låret eller på læggen. Det er den klassiske måde at operere på men i Dansk Venecenter vil vi udføre laserbehandling i stedet for. Det er et mindre indgreb med samme effekt og der er ikke behov for efterfølgende sygemelding i nær samme udstrækning.

Kan jeg undvære de vener der bliver fjernet?

Ja. Venerne ligger i et netværk, og man fjerner kun de defekte.

Hvornår kan jeg bade?

Du kan tage brusebad 1-2 dage efter operationen når du har fjernet den yderste bandage.

Hvad må jeg foretage mig efter operationen?

Du kan gøre hvad du har lyst til, hvis du føler at du kan. Du må gerne bevæge dig meget, og løfte etc.

Hvornår kan jeg køre bil?

Lige så snart du selv føler det kan lade sig gøre, som regel en time efter operationen. Dog skal man ikke selv køre bil hvis man efter operationen har fået en forbinding på benet (som skal sidde i 24 timer) eller hvis der i forbindelse med operationen er givet smertestillende eller afslappende medicin.

Hvor længe varer lokalbedøvelsen?

2 – 6 timer.

Hvornår forsvinder de sidste hårde buler?

De hårde buler der føles under huden skyldes størknet blod i de fjernede veners sidegrene eller de steder hvor venerne er fjernet. Kroppen fjerner selv det størknede blod, og afhængigt af mængden af størknet blod, kan det tage op til 3-6 måneder før det hele er væk.

Skal jeg til efterkontrol?

Vi vil gerne vurdere resultatet af operationen efter 3 – 6 måneder. Du kan selv bestille tid til denne efterkontrol.

Er der brug for efterbehandling eller skal jeg tage særlige hensyn?

Som regel er der ikke brug for efterbehandling af mindre åreknuder. Man skal heller ikke tage særlige hensyn. Karsprængninger kan behandles med mikroinjektioner fra ca. 4 uger efter operationen.

SYMPTOMER
Åreknuder mærkes mest når man står op. Der kan være smerter, uro, tyngdefornemmelse, kløe og ekscem eller der kan komme væskeansamling omkring anklerne…

Læs mere

 

FORUNDERSØGELSE
For at kunne foretage en korrekt og individuel behandling af åreknuderne er det nødvendigt at have et indgående kendskab til venernes anatomi…

Læs mere

 

BEHANDLING
Åreknuder kan behandles med operation, ultralydsvejledt skum, indvendig laser, Vnus Closure, eller en kombination heraf…

Læs mere

EFTER OPERATIONEN
Ved operationens afslutning får man en støtteforbinding som skal sidde i 1 døgn. Herefter kan man fjerne den og tage brusebad…

Læs mere

 

HAR DU SPØRGSMÅL?

 

TELEFON: +45 4422 5070
E-mail: info@venecenter.dk
Åbningstider: Hverdage 9.00-16.00

 

Kontakt os nu
Ring nu 44 22 50 70