Nordens førende
Bedste behandlingsmetoder
Udført over 25.000 behandlinger
Åreknuder er en almindelig sygdom

Åreknuder (varicer) er en sygdom, der skyldes defekte veneklapper. I blodkarrene i benene sidder veneklapperne, der er med til at regulere blodstrømningen til hjertet, så blodet ikke løber i den forkerte retning. Hvis veneklapperne er slidte eller defekte, øges trykket i venen, hvorefter blodet samles i puljer, og man risikerer at få åreknuder.

Påvirker både kvinder og mænd

Åreknuder rammer ca. 30 procent af både mænd og kvinder. Åreknuder opstår ofte i forbindelse med graviditet, når kropsvægten øges pludseligt, og hormonbalancen forandres. Som det er med resten af kroppen, vil veneklapperne også slides over tid, så derfor vil risikoen for åreknuder stige i takt med, at man bliver ældre.

Hvad skyldes åreknuder?

Forskningen viser at åreknuder stort set er arvelige. Andre faktorer der har vist sig at påvirke risikoen for at udvikle åreknuder er ubalance i kvindens kønshormon, nedsat blodcirkulation og livsstilsfaktorer som manglende motion og overvægt.

Symptomer på åreknuder

Åreknuder viser sig som udvidede og snoede blodkar, vener, oftest på indersiden af underbenene. Hvis de er overfladiske, vises de som blå, snoede ujævnheder i huden. Opfattelsen af åreknuder varierer afhængigt af hvor alvorlig sygdommen er. Nogle patienter ser dem mest som et æstetisk problem og undgår at klæde sig barbenet, selv når det er varmt udenfor.

For andre er åreknuderne mere smertefulde. Hævelse af fødder og ankler, en følelse af spænding eller tyngde samt kløe er almindelige symptomer, og nogle gange kan væske samle sig omkring anklerne. Hvis der går hul på en åreknude, kan det bløde kraftigt. Ved meget fremskredne åreknuder kan der udvikles eksem i området omkring åreknuderne eller ved anklerne, hvilket i værste tilfælde kan føre til venøse bensår, som kan være svære at hele.

Grader af åreknuder

Åreknuder inddeles i kategorier afhængigt af, hvilken grad af åreknuder, der er tale om – Dermed sagt, hvor fremskredne de er. I kategori 1 anses graden af åreknuder som mild og betragtes som et kosmetisk problem. Ved grad 2-3 syner åreknuderne tydeligt, og der kan opstå hævelse på benet. Ved grad 4-6 forekommer der ofte misfarvning på huden, og åreknuderne kan medføre venøse bensår. Har man åreknuder, som ikke bliver behandlet, kan disse udvikles og forværres over tid, så derfor er det vigtigt at få fjernet åreknuder, der er til gene og er en begrænsning i hverdagen.

Dansk Venecenter tager effektivt og forsigtigt dine åreknuder væk med metoder, der i langt de fleste tilfælde giver varige resultater. Vi tilbyder alle moderne behandlingsformer – ultralyd, laser, flebektomi, skum og lim eller en kombination af disse. Langt størstedelen af åreknuderne behandles let og effektivt, og indgrebet udføres skånsomt under lokalbedøvelse.

Undersøgelse med ultralyd

Inden vi bestemmer hvilken behandlingsmetode, der passer bedst til dine åreknuder, udfører karkirurgen, ved en forundersøgelse, en klinisk vurdering og laver en undersøgelse ved hjælp af ultralyd. Undersøgelsen viser arten af dine åreknuder, hvor dybtliggende de er, og om de er af mere harmløs natur eller mere alvorlige. Dette er ekstra vigtigt, hvis du tidligere har fået behandlet dine åreknuder.

Efter undersøgelsen spørger speciallægen ind til dine symptomer, hvorefter den anbefalede behandlingsmetode gennemgås. Når behandlingsmetoden er klarlagt, får du en tid til en åreknudeoperation. Du vil få skriftlige informationer og instruktioner om, hvordan du skal forberede dig.

Behandlingsmetoder

Dansk Venecenter fjerner effektivt og skånsomt dine åreknuder med metoder, der giver varige resultater. Vi tilbyder alle behandlinger – laser, skum, radiofrekvens, flebektomi, lim eller en kombination af disse. Indgrebet udføres under lokalbedøvelse.

Vi kan hjælpe dig af med åreknuder og karsprængninger. Kontakt os i dag.
eller ring44 22 50 70
01
Radial Laser
02
VNUS Closure - Radiofrekvens
03
VenaSeal™ Superglue
04
Skumbehandling
05
Flebektomi
Radial Laser

Laser er en teknik, der skaber intense lysbølger og er meget almindelig ved behandling af huddefekter. Det fungerer også fremragende mod åreknuder, og teknikken har været veldokumenteret siden 1998.

Behandling under lokalbedøvelse

En lokalbedøvelse tilsættes og ved hjælp af en tynd kanyle, indsættes laseren under huden. Laseren behandler den store vene på benet, hvilket gør at kroppen selv afsætter de syge vener og dermed fjernes åreknuderne. Den videnskabelige dokumentation viser, at det er vigtigt, at indgrebet udføres under lokalbedøvelse for et tilfredsstillende og varigt resultat. Lokalbedøvelsen sikrer god kontakt mellem laseren og venen samtidig med, at den beskytter dig mod varmen.

  • Giver et godt resultat
  • Ultralydet viser åreknudens karakter
  • Laseren indsættes under huden og behandler den store vene
  • Kroppen gør sig selv af med åreknuderne
  • Lokalbedøvelse er nødvendigt
Efter behandlingen

Der er ikke nogen fysiske restriktioner efter behandlingen, og normalvis er det ikke nødvendigt at planlægge sygefravær. Efter behandlingen vil der i nogle tilfælde være behov for kompressionsforbinding. I så fald bliver benet bundet ind i en kompressionsforbinding, og denne forbinding skal fjernes efter 24 timer. Efter behandlingen kan man tage direkte hjem og leve som normalt. Hvis benet bliver hævet, eller der opstår milde smerter, kan man vælge at bruge en støttestrømpe, hvis man synes, at dette lindrer. Det er godt at bevæge sig som normalt, og man kan begynde at arbejde, når man føler, at man er klar. Af hensyn til risiko for infektion bør man undgå karbad, svømmehal og lignende før alle indstikssteder er helet, ca. 10 dage.

Dansk Venecenter tilbyder efterkontrol til alle patienter, der er blevet behandlet. Der er normalt ikke behov for planlagt efterkontrol. Oplever man stadig symptomer, kan man bestille tid til en efterkontrol cirka 10-12 måneder efter behandlingen, medmindre andet er aftalt.

Du er naturligvis altid velkommen til at kontakte os, hvis du har forundringer eller spørgsmål i forbindelse med din behandling.

Vil du gerne vide mere om åreknuder, så læs vores artikel ‘Fakta om åreknuder og hvorfor får man åreknuder?‘.

Trin for trin
6 trin til ben uden åreknuder
1
Første kontakt

Du kan kontakte os ved at ringe til vores hovednummer på tel:44 22 50 70 eller skrive en e-mail til info@venecenter.dk. Vi har kyndige sekretære, som besvarer dine spørgsmål. Når du kontakter os, kan vi aftale en tid til forundersøgelsen.

2
Forundersøgelsen

I den indledende undersøgelse foreslår speciallægen den behandlingsmetode, der passer bedst til dig. For at kunne vælge den rigtige behandling til dig, må vores speciallæge først undersøge dine åreknuder. Dette udføres ved hjælp af ultralyd.

3
Vi aftaler tid til behandling

Når vi har bestemt den passende behandlingsmetode for dine åreknuder, finder vi en tid, som passer dig.

4
Behandlingen

Når du kommer til klinikken, vil du blive taget hånd om af vores erfarne team, som vil sørge for, at dit besøg bliver så positivt som muligt. Din speciallæge vil foretage en ny undersøgelse, inden vi rengører det område, der skal behandles, og lægger en lokalbedøvelse. Indgrebet tager i gennemsnit cirka en time.

5
Efter behandlingen

Efter behandlingen kan du være normalt aktiv, og du behøver normalvis ingen sygefravær. Hvis du får beroligende og smertestillende medicin, må du ikke køre bil før mindst 6 timer efter. Efter behandlingen vil der i nogle tilfælde være behov for kompressionsforbinding. I så fald bliver dit ben bundet ind i en kompressionsforbinding, og denne forbinding skal fjernes efter 24 timer.

6
Opfølgende besøg

Der er normalt ikke behov for planlagt efterkontrol. Oplever du stadig symptomer, kan du bestille tid til en efterkontrol cirka 10-12 måneder efter behandlingen, medmindre andet er aftalt.