Nordens førende
Bedste behandlingsmetoder
Udført over 25.000 behandlinger
Åreknuder er en almindelig sygdom

Åreknuder (varices) er en sygdom, der skyldes indsnævring af blodbanen. På blodkarrene i benene sidder venerne, klapperne, der får blodet til at strømme tilbage til hjertet og ikke i den forkerte retning. Men hvis flapperne svækkes eller venerne bliver for slappe, øges trykket – man risikerer at få åreknuder.

Påvirker både kvinder og mænd

Åreknuder påvirker ca 30 procent af kvinder og 15 procent af mænd. Åreknuder opstår ofte i forbindelse med graviditet når kroppen er tungere og hormonbalancen forandres. Mændenes åreknuder udvikler sig lidt senere i årene og hos patienter i den ældre alder er forskellen mellem kønnene lidt mindre.

Hvad skyldes åreknuder?

Forskningen viser at åreknuder stort set er arvelige. Andre faktorer der har vist sig at påvirke risikoen for at udvikle åreknuder er ubalance i kvindens kønshormon, nedsat blodcirkulation og livsstilsfaktorer som manglende motion og overvægt.

Symptomer på åreknuder

Åreknuder viser sig som udvidede og snoede blodkar, vener, oftest på indersiden af underbenene. Hvis de er overfladiske vises de som blå, klumpede ujævnheder i huden. Opfattelsen af åreknuder varierer afhængigt af hvor alvorlig sygdommen er. Nogle patienter ser dem mest som et æstetisk problem og undgår at klæde sig barbenet selv når det er varmt udenfor.

For andre er åreknuderne mere smertefulde. Hævelse af fødder og ankler, følelse af spænding eller tyngde samt kløe er almindelige symptomer og nogle gange kan væske samle sig omkring anklerne. Hvis der går hul på en åreknuder kan det bløde kraftigt. En del udvikler eksem ovenpå åreknuder eller ved anklerne, hvilket kan blive til bensår som kan være svære at helbrede.

Grader af åreknuder

Åreknuder deles ind i seks vanskeligheder, eller kategorier. 1-2 betragtes som milde og ses ofte som skønhedsindgreb. Karakterer 3 til 6 betragtes som fordøjelses sygdom og behandlingen af 4-6 finansieres altid af offentlige midler. Der er dog altid en risiko for at harmløse åreknuder kan blive forværret. Det er derfor klogt at gøre noget ved problemet inden åreknuderne har udviklet sig til alvorlige sygdomstilstande.

Dansk Venecenter tager effektivt og forsigtigt dine åreknuder væk med metoder der giver varige resultater. Vi tilbyder alle behandlingsformer – laser, ultralyd, skum og lim eller en kombination af disse. Langt størstedelen af åreknuderne behandles let og indgrebet udføres under lokalbedøvelse.

Undersøgelse med ultralyd

Inden vi bestemmer hvilken behandlingsmetode der passer til dine åreknuder, udfører kirurgen en klinisk vurdering og en undersøgelse ved hjælp af ultralyd. Undersøgelsen viser arten af dine åreknuder, hvor dybtliggende de er og om de er af mere harmløs natur eller mere alvorlige. Dette er ekstra vigtigt hvis du tidligere er blevet behandlet for åreknuder.

Efter undersøgelsen stiller specialistlægen spørgsmål der er baseret på dine problemer, og kommer med forslag på hvordan du kan løse dem. Hvis I er enige om behandlingen så får du en tid. Du vil få skriftlige informationer og instruktioner om hvordan du skal forberede dig.

Behandlingsmetoder

Dansk Venecenter fjerner effektivt og skånsomt dine åreknuder med metoder der giver varige resultater. Vi tilbyder alle behandlinger – laser, skum, radiofrekvens, lim eller en kombination af disse. Indgrebet udføres under lokalbedøvelse.

Vi kan hjælpe dig af med åreknuder og karsprængninger. Kontakt os i dag.
eller ring44 22 50 70
01
Radial Laser
02
VNUS Closure - Radiofrekvens
03
VenaSeal™ Superglue
04
Skumbehandling
Radial Laser

Laser er en teknik, der skaber intense lysbølger og er meget almindelig ved behandling af huddefekter. Det fungere også fremragende mod åreknuder og teknikken har været veldokumenteret siden 1998.

Behandling under lokalbedøvelse

En lokalbedøvelse tilsættes og ved hjælp af en tynd kanyle indsættes laseren under huden. Laseren behandler den store vene på benet, hvilket gør at kroppen selv afsætter de syge vener og dermed åreknuderne. Den videnskabelige dokumentation viser at det er vigtigt at indgrebet udføres under lokalbedøvelse for et tilfredsstillende og varigt resultat. Lokalbedøvelsen sikrer god kontakt mellem laseren og venen, samtidig med at den beskytter dig mod varmen.

  • Giver et godt resultat
  • Ultralydet viser åreknudens karakter
  • Laseren indsættes under huden og behandler den store vene
  • Kroppen gør sig selv af med åreknuderne
  • Lokalbedøvelse er nødvendigt
Efter behandlingen

Efter behandling er det godt at bevæge sig som normalt og man kan begynde at arbejde når man føler at man kan. Kompressionsstrømper er en del af behandlingen og det er vigtigt at du anvender dem så længe som du er blevet informeret om at du skal. Der findes forskellige strømper til de forskellige behandlingsmetoder.

Dansk Venecenter tilbyder et opfølgende besøg til alle patienter der er blevet behandlet. De patienter der har været under behandling tilbydes opfølgning efter 6 måneder, med klinisk evaluering, ultralydsundersøgelse samt evaluering af patienttilfredshed.

Du er naturligvis altid velkommen til at kontakte os hvis du har forundringer eller spørgsmål i forbindelse med din behandling.

Trin for trin
6 trin til ben uden åreknuder
1
Første kontakt

Du kan kontakte os ved at ringe til vores hovednummer på tel:44 22 50 70 eller skrive en e-mail til info@venecenter.dk. Vi har kyndige sygeplejersker som besvarer dine spørgsmål. Når du kontakter os kan vi aftale en tid til forundersøgelsen.

2
Forundersøgelsen

I den indledende undersøgelse foreslår speciallægen den behandlingsmetode der passer bedst til dig. For at kunne vælge den rigtige behandling til dig, må vores speciallæge først undersøge dine åreknuder. Dette udføres ved hjælp af ultralyd.

3
Vi aftaler tid til behandling

Når vi har bestemt den passende behandlingsmetode for dine åreknuder finder vi en tid som passer dig.

4
Behandlingen

Når du kommer til klinikken vil du blive taget hånd om af vores erfarne team, som vil sørge for at dit besøg bliver så positivt som muligt. Din speciallæge vil fortage en ny undersøgelse inden vi rengører det område der skal behandles og lægger en lokalbedøvelse. Indgrebet tager i gennemsnit cirka en time.

5
Efter behandlingen

Efter behandling kan du være normalt aktiv og du behøver ingen sygefravær. Hvis du får beroligende og smertestillende medicin må du ikke køre bil før mindst 6 timer efter. Du vil få et bandage som du skal bruge i en dag og derefter skal du bruge kompressionsstrømper i mindst 5 dage.

6
Opfølgende besøg

Vi vil gerne følge op på behandlingen efter 5-6 måneder. Der skal den sidste hævelse være forsvundet og du bør være helt restitueret.