Nordens førende
Bedste behandlingsmetoder
Udført over 25.000 behandlinger
Artikel

Åreknudebehandling – brugbar viden

4.februar, 2022

Åreknuder er helt normalt og det rammer faktisk ca hver tredje voksen på et tidspunkt i livet. Åreknuder kommer i flere grader og kan føles meget forskelligt fra person til person. Hvorfor åreknuder opstår, symptomer på åreknuder samt forskellige behandlingsmetoder vil blive beskrevet i artikelen.

Åreknude og veneklapper

Åreknuder opstår meget ofte på benene, og det er der en grund til. Når blodet løber i benene mod hjertet for at blive iltet, løber det mod tyngdekraften. Derfor sidder der på indersiden af venerne veneklapper, som sørger for at blodet ikke løber tilbage. Det vil sige, at vejen i venerne er ensrettet. Disse klapper, kan af forskellige årsager bliver slidte eller defekte. Når denne tilstand opstår, vil blodet løbe baglæns og hobes op i puljer. Dette resulterer i et forøget tryk og at venerne forstørres og buler ud, og dette er åreknuder. 

Behandling af åreknuder

Åreknuder udvikles over tid og får man ikke behandlet sine åreknuder vil tilstanden forværres, hvorfor det kan være sværere at få behandlet åreknuderne og opnå et tilfredsstillende resultat.

Det er derfor en god ide at få sine åreknuder behandlet, når åreknuderne er til gene, eller de giver fysiske smerter og måske er med til at forringe livskvaliteten. 

Der findes forskellige gode metoder til at behandle åreknuderne på ben. Hos Dansk Venecenter tilbydes disse skånsomme metoder til behandling af åreknuder på ben. 

Åreknuder på benene behandles ofte med laserbehandling som er en meget effektiv og skånsom behandlingstype til at behandle åreknuder på ben. Denne behandlingstype anvendes ved større typer åreknuder, hvorimod skumbehandling er effektiv til at fjerne små åreknuder på ben eller ved åreknuder, der tidligere er blevet behandlet. 

Pris for en åreknudebehandling 

Første skridt til at behandle åreknuder er en forundersøgelse. Ved en forundersøgelse bestemmes den rette behandlingsform som passer til den enkelte patient. Ved forundersøgelsen informeres også omkring prisen for åreknudebehandlingen, og prisen for at behandle åreknuder er afhængigt af hvilken behandlingsform, der skal anvendes, og hvor fremskredne åreknuderne er. Er åreknuderne meget tydelige på benene kombineres laser – eller skumbehandlingen ofte med en flebektomibehandling. Flebektomi fjerner den synlige del af åreknuder på ben, så åreknuderne ikke længere buler ud på benene. Martin Lawaetz Martin Lawaetz er en af Nordens førende specialister inden for moderne åreknudebehandlinger. Martin Lawaetz er kirurg på karkirurgisk afdeling på Rigshospitalet i København. I de sidste syv år har han været en del af den førende forskning inden for moderne åreknudebehandlinger, som er publiceret i anerkendte, internationale tidsskrifter.